יאמי בדרכים: ספיישל אוזני המן

בחודשים האחרונים הגענו מדי שבוע לביתו של אחד מבשלני יאמי, הפעם הם הגיעו אלינו. כלומר אוזני ההמן הנפלאות של סימה, עדי וליהי. ואחרי שטרפנו – השגנו עבורכם את המתכונים

אוזני המן\

אוזני המן חומות במילוי קוקוס של סימה מ"אמא סימה"

החומרים לבצק:

120 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

60 גר' סוכר

1 כף חלב

1 כפית תמצית וניל

1 כוס קמח + 2 כפות

2 כפות קקאו

¼ כפית אבקת אפיה

אופן ההכנה:

שמים בקערה חמאה, סוכר, חלב ותמצית וניל ומערבבים 20 שניות לעיסה חלקה, מוסיפים את יתרת החומרים ולשים עד לאיחוד (לא הרבה זמן).

עוטפים בניילון נצמד ושמים שעה במקרר.

החומרים למלית:

¼ כוס חלב

1 כוס קוקוס

¼ כוס סוכר

20 גר' חמאה

אופן ההכנה:

מרתיחים את החלב עם החמאה והסוכר, מוסיפים את הקוקוס עד שהנוזלים נספגים ומכבים.

מרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ, קורצים עיגולים בעזרת כוס, שמים כפית מלית במרכז כל עיגול מקפלים לצורת אוזן.

אופים ב-180 מעלות 12-15 דקות.

.

אוזני המן מקמח מלא של עדי מ"מעשה ידיה"

החומרים:

½2 כוסות קמח מלא

⅓ כוס אבקת סוכר

2 חלמונים

200 גר' חמאה קרה

2 כפות שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

לשים את החמאה הקרה עם אבקת הסוכר, מוסיפים חלמונים ונוזלים ובסוף את הקמח לעוד לישה קצרה.

נותנים לבצק לנוח כשעה במקרר.

מרדדים דק, יוצרים עיגולים וממלאים במה שאוהבים.

מהדקים את העיגול עם המלית למשולש, ניתן להעזר במים לצורך ההדבקה ומכניסים לקירור לכרבע שעה.

אופים בחום בינוני כרבע שעה (לשים לב כשמזהיב בפינות), לצנן, לפזר אבקת סוכר ולאכול.

.

אזני המן של ליהי "ממתוק אצל ליהי"

החומרים לבצק:

100 גר' סוכר

200 גר' חמאה

1 ביצה

קורט מלח

340 גר' קמח

30 גר' אגוזי פקאן טחונים

5 גר' אבקת אפייה

¼ כפית משחת וניל

אופן ההכנה:

להקרים במיקסר חמאה וסוכר, להוסיף ביצה, מלח, וניל, לעבד לכמה שניות לאיחוד.

להוסיף קמח ואבקת אפייה עד קבלת בצק בעל מרקם אחיד.

לעטוף בניילון ולהכניס למקרר למינימום שעה.

החומרים למילוי פרג סילאן ופקאן:

50 גר' חמאה

¼ כוס חלב

3 כפות סוכר

2 כוסות פרג טחון טרי

בערך חצי כוס אגוזי פקאן קצוצים

3 כפות סילאן

1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

להמיס בסיר חלב, חמאה וסוכר.

להוסיף פרג ולערבב על שהכל נספג.

להוסיף שאר החומרים לערבב לכבות את האש ולהניח לקירור.

לרדד את הבצק לקרוץ עיגולים לשים כפית מילוי באמצע ולסגור לאוזן.

להניח על תבנית עם נייר אפייה.

לאפות בחום של 170 מעלות בערך 12-14 דקות עד הזהבה (ניתן להכניס את האוזניים לפני אפייה לקירור נוסף).

בתיאבון וחג שמח!

*  *  *  *  *

יאמי הוא שירות של אוכל ביתי עד הבית. באתר יאמי ניתן להזמין אוכל ממגוון בשלנים ביתיים ולקבל שירות משלב ההזמנה ועד הארוחה וכן להתאים תפריט קבוע למשפחות לפי רצונות ותקציב. מדי שבוע נבקר אצל בשלן אחר, ונשמע ממנו על האוכל שהוא מכין ועל סודות מהמטבח שלו, וכן נקבל ממנו מתכון אחד.

יאמי
יאמי הוא שירותי אוכל ביתי עד הבית. באתר יאמי ניתן להזמין אוכל ממגוון בשלנים ביתיים ולקבל שירות משלב ההזמנה ועד הארוחה וכן להתאים תפריט קבוע למשפחות לפי רצונות ותקציב. www.yummi.co.il | 03-7160699