מאפינס ברוקולי מפתיעים

מבחוץ זה נראה כמו מאפין תמים, אבל בפנים מתחבא לו פרח ברוקולי נאה. מתכון למאפינס מלוח שיסחוט קריאות התפעלות מכל מי שיראה ויטעם אותו

17/02/2013
מיכל יפה קבלו עדכונים ממיכל
  • RSS

"יש לי הפתעה בשביל לסוף השבוע", הוא אמר לי בחגיגיות לפני כמה ימים. אני מאוד אוהבת את ההפתעות שלו, במיוחד כשהן דורשות זמן עבודה במטבח. כבר סיפרתי פה פעם איך הוא לוקה ברומנטיקה קלאסית, של להביא לי פרחים, אבל לפרחים שהוא כן נותן, יש ריח פי אלף יותר טוב מלכל זר בעולם. כך קיבלתי ממנו פעם את פרח הכרובית המפואר בצורת כרובית שלמה בתנור, וכך קיבלתי הפעם פרחי ברוקולי קטנים וחמודים.

בסוף, אגב, הוא לא התאפק, ועוד לפני סוף השבוע הראה לי את התמונה הזאת, ואז הצצתי במתכון המקורי וגיליתי שהוא לא הגיוני בכלל, לא מבחינה קולינרית ובטח לא מבחינה קרדיולוגית. אל תיבהלו, אבל במתכון המקורי היו 4 ביצים ו-275 גרם חמאה. אז שיניתי אותו קצת והתאמתי אותו לטעמי ולשאיפות של העורקים שלי להישאר פתוחים, והנה המתכון המשופר לפניכם.

מאפינס ברוקולי

המצרכים:

6-12 (תלוי בגודל התבניות) פרחי ברוקולי קטנים. ממש קטנים. קצת פחות מגובה תבניות המאפינס

100 גר' חמאה רכה

⅛ כוס סוכר (אפשר גם בלי)

2 ביצים

1 גביע שמנת חמוצה

¼1 כוסות קמח תופח

½ כפית כורכום

¼ כפית מלח

¼ כפית פלפל

¼ כוס גבינת צ'דר מגוררת

אופן ההכנה:

1. מרתיחים סיר עם מים ומבשלים את פרחי הברוקולי למשך 3 דקות, ואז שוטפים במים קרים לעצירת הבישול.

2. מערבבים את החמאה והסוכר, מוסיפים את הביצים אחת אחת, מוסיפים את השמנת החמוצה, אחר כך את הקמח, מלח, פלפל וכורכום. לבסוף מוסיפים את הצ'דר.

3. משמנים את תבניות המאפינס (אין צורך אם הן חד פעמיות). שמים כף גדושה מהתערובת בכל תבנית, מעליה את פרח הברוקולי ומעליו עוד מהתערובת כך שתכסה את הברוקולי.

4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לחצי שעה.

5. מקררים על רשת עד לצינון מלא.

6. מגישים.

בתיאבון!




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה