ט"ו בשבט הגיע: עוגת גזר עם טחינה ופירות יבשים

חגיגות ט"ו בשבט בקטגוריית האוכל בסלונה מתחילות עכ-שיו. ולפתיחה קבלו טוויסט מקורי וטעים על עוגת הגזר הקלאסית, באדיבות חברת אחווה

20/01/2013
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS

המצרכים:

½2 כוסות קמח תופח (או שתי כוסות קמח רגיל ושקיק אבקת אפייה)

½ כפית סודה לשתיה

4 ביצים קטנות

¾ כוס שמן קנולה (150 גרם)

½ כוס טחינה גולמית אחוה (100 גרם)

2 כוסות גזר מגורד דק בפומפיה

¼2 כוסות סוכר לבן (450 גרם)

½1 כוסות של פירות יבשים (אפשר לגוון עם תאנים, משמשים חתוכים, אגוזי מלך, פיסטוק קלוי, דובדבנים מיובשים מושרים לילה בליקר או ברנדי וכו')

2 כפות ליקר אמרטו

½ כפית קינמון

קורט ציפורן (כשמינית כפית)

קורט מלח

לציפוי העוגה:

שבבי חלבה מסולסלת ופיסטוק קלוי

סילאן

אופן ההכנה:

לחמם תנור במצב טורבו ל-170 מעלות.

מקציפים היטב את הביצים והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה, לאחר 5 דקות בערך להוסיף לאט תוך כדי ערבול את השמן, הליקר, את הגזר המגורד ולבסוף את הטחינה למספר ערבולים בלבד.

בקערה נפרדת לערבב את כל החומרים היבשים: קמח מנופה, סודה לשתיה, קינמון, מלח, ציפורן - להוסיף לתערובת הביצים המוקצפות ולערבב באיטיות ורק עד קבלת מסה אחידה (זהירות לא לערבב יותר מדי, אחרת תצא עוגה מאוד דחוסה).

להוסיף כוס וחצי פירות יבשים ולקפל לתערובת בעזרת מרית.

לצקת לתבנית קוגלהוף משומנת או ל2 תבניות איגליש קייק גדולות ולאפות במשך כ-50-55 דקות, עד שמכניסים קיסם לעומק העוגה והוא יוצא עם פירורים לחים.

להוציא מהתנור לצנן היטב ולזרות מעל חלבה מסולסלת ופיסטוקים קלויים.

לפרוס ולזלף מעל מעט סילאן.

בתיאבון!

.

לעוד מתכונים לט"ו בשבט

צילום: תומר בורמד




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה