מה כדאי לאכול בעבודה?

איך מרכיבים את הארוחה הצהריים המושלמת, מה צריך להיות היחס בין חלבונים, פחמימות וירקות, ומדוע עדיף להביא אוכל מבושל מהבית? וגם – איך עושים את זה ושומרים על סטייל?

15/01/2013
מדור שיווקי קבלו עדכונים ממדור
  • RSS

אומרים שארוחת הבוקר היא החשובה ביותר ביום. מי כמונו יודעות - הנשים, האמהות, הקרייריסטיות ובמיוחד אלה שעונות על 3 ההגדרות - שיש ארוחה שחשובה אפילו יותר: ארוחת הצהריים. וזה די ברור, משום שלמי מאיתנו יש בכלל זמן לארוחת בוקר? אנחנו יוצאות לעבודה אחרי קפה חפוז, מקסימום קצת קורלנפלקס עם הילדים ואז, בסביבות הצהריים, מוכנות לאכול פיל לא מבושל, העיקר להשתיק את הרעב הזה שמשבש את כל התדרים במוח.

המטרה: להחזיק מעמד עד הצהריים

"ארוחת בוקר אפשר לאכול עד השעה 10, כך שגם אם לא מספיקים לאכול בבית, לפני שיוצאים, אפשר לקחת סנדוויץ' ולאכול אותו בעבודה. סנדוויץ' קטן ומזין, שמכיל 200-300 קלוריות יעזור להחזיק עד הצהריים בלי לרעוב. עדיף שיהיה מלחם מלא או לחם מלא קל, שיהיו בו ממרח או תוספת חלבונית כלשהי, כמו פרוסת פסטרמה, גבינה לבנה, טונה או ביצה", ממליץ שגיא הלוי, דיאטן קליני וטכנולוג מזון.

וכשארוחת הבוקר היא קטנה ומינימליסטית, הופכת ארוחת הצהריים לחשובה ומשמעותית יותר, וכמובן – לכזו ששווה השקעה מראש. "עדיף לקחת אוכל שהוכן בבית, על פני אכילה במזנון, בחדר האוכל או במסעדה סמוכה, עשרת מונים", מדגיש הלוי ומונה את הסיבות:

  1. כשמכינים אוכל בבית אפשר שיהיה דיאטטי, אפשר לשלוט בכמויות הסוכר והשומן שיש בו, יודעים בדיוק כמה מכניסים ואפשר להקפיד על איכות החומרים מהם מכינים את הארוחה.
  2. אפשר לשלוט בכמויות המזון שמכניסים, ובעיקר כשמשתמשים במגשית המחולקת ל-3 חלקים, ושהחלוקה שבה יוצרת יחס נכון במרכיבי הארוחה. גם לא מתפתים לתוספת או לקינוחים מיותרים.
  3. הסיבה הכלכלית, וכל מילה נוספת מיותרת.
  4. הסיבה ההיגיינית: מזון שמוכן בבית לעולם יהיה היגייני ונקי יותר מזה שקונים במזנון, במסעדה או אפילו בחדר אוכל מוקפד.

להכין את ארוחת הצהריים המושלמת

ארוחת הצהריים מושלמת צריכה להכיל שילוב נכון, מותאם באופן אישי, של חלבונים, פחמימות וירקות. "המגשית של מותג  Prêt a Paquet (שפירושו מוכן לאריזה) מכילה את היחס הנכון בין 3 המרכיבים, אבל יש כמה שיטות שאפשר לעבוד לפיהן ו"לשחק" עם כמויות והיחסים על פי הצרכים התזונתיים האישיים. יש שעיקר ארוחתם תהיה ירקות, אחרים שזקוקים למנה גדולה של פחמימות, ויש שמעדיפים דיאטה דלת פחמימות ומנת חלבון גדולה", אומר הלוי ומציע 3 פתרונות:

1. ארוחת "מאוזנת": 150-200 גרם אורז, קינואה, קטניות או פסטה  (מנת פחמימות, בתא הגדול) + 100-120 ג' חזה עוף (מנת חלבון, בתא הבינוני) + 200 גרם ירקות חתוכים (אפשר בתוספת כף טחינה או כפית שמן זית, בתא הקטן).

2. ארוחה "דלת פחמימות": 150 ג' טונה במים (בתא הגדול), ביצה קשה (בתא הבינוני) 150-200 ג' ירקות מאודים או טריים/חתוכים (אפשר בתוספת כף טחינה או כפית שמן זית, בתא הקטן).

3.  ארוחה "חלבונית/דיאטטית": 150 ג' חזה עוף (בתא הגדול), ביצה (בתא הבינוני) 150 ג' קטניות מבושלות (במקום ירקות, לתוספת סיבים תזונתיים, בתא הקטן).

שאלה: האם יש עדיפות לארוחה מבושלת?

הלוי: "בחורף עדיף לאכול מזון חם, שמחמם את הגוף בעונה הקרה. סיבה נוספת לאכול מזון מבושל וחם: כי זה עוזר להשיג תחושת שובע במהירות גדולה יותר, במרכז הרעב והשובע במוח. סוג של מנגנון הישרדותי. הגוף שלנו אוהב מזונות חמים כי הם תורמים לתחושה של רוגע וביטחון. זה לא אומר שאי אפשר לאכול מזון קר. כי לפעמים צריך לאכול משהו במהירות, וכמובן – בקיץ אנחנו מעדיפים מזון קר כמו סנדוויצ'ים וסלטים. אבל צריך לקחת בחשבון שלסנדוויץ' יש נפח קטן יותר, לכן הוא משפיע פחות על תחושת הרעב. ארוחה מבושלת, לעומת זאת, מכילה הרבה יותר מרכיבים, בהם ירקות וקטניות שיש בהם שפע של סיבים תזונתיים, שגם הם תורמים לתחושת שובע".

שאלה: יש ייתרונות נוספים להכנת ארוחה בקופסה בבית וחימומה במשרד?

"הכנה מראש ושמירת הארוחה בקופסה אטומה מונעת מהמזון להתקלקל ושומרת על הטריות שלו. כשהקופסה אטומה, אוויר אינו חודר פנימה, יש בה פחות חיידקים ובקטריות. מלבד זאת, החומרים מהם עשויים מוצרי Prêt a Paquet דוחים את היצמדותם של חיידקים לדפנות הקופסה. החומר הזה עושה לחיידקים חיים מאוד קשים, וקושי רב לשגשג בתוך המזון, אם בכל זאת חדרו פנימה".

ומשהו על הדילמה הקבועה: איך לוקחים את המזון לעבודה? ליין מוצרי Prêt a Paquet  מציע מגוון תיקי אוכל מעוצבים, במגוון צבעיים מדליקים. תיקי האוכל הינם בגודל אידיאלי שיכול להכיל ארוחה חמה, כריכים, מעדנים או פירות. הקופסאות שומרות על טריות האוכל, על הטמפרטורה משום שהן ארוזות בתיקים תרמיים אופנתיים, שמהווים סוג של אקססורי פרקטי לנשיאת אוכל ושתייה מחוץ לבית. במילים אחרות: די לקופסאות פלסטיק פשוטות שנישאות בשקיות ניילון חסרות צורה. מהפכת הסטייל התחילה!

-----------------------------------------------------------------------

לפרטים נוספים אודות מוצרי Prêt a Paquet pret a paquet- תקי אוכל מעוצבים

וגם בפייסבוק




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה