שפים נגד סוכרת

שני מתכונים שיעזרו להילחם בסוכרת: עוגת הגזר של השף שלום קדוש וסלט עשבים וטחינה מאת השף שאול בן אדרת. לכבוד תערוכת צילומי שפים, שנרתמו להעלאת המודעות למחלה

01/01/2013
אסנת עופר קבלו עדכונים מאסנת
  • RSS

1 מכל 7 ישראלים חולה או יחלה בסוכרת. מחלה לא מתוקה בכלל. זה לא אומר שאסור לסוכרתיים לאכול טוב וליהנות מהחיים. למשל, מעוגת גזר ללא סוכר, מאפה בטטה וכרישה, קציצות דגים, סלט עוף ויאטנמי ושאר מעדנים שרקחו השפים המובילים בישראל, בהם אביב משה, חיים כהן, ניר צוק, עומר מילר, שאול בן אדרת, שגב משה, שלום קדוש, מיקה שרון ורבים אחרים.

עוגת גזר ללא סוכר של השף שלום קדוש (צילום: בנימין אדם)

בארץ חיים כיום כחצי מליון חולי סוכרת, ועוד כ- 200,000 חולים סמויים, שאינם מודעים למחלתם. סוכרת נחשבת לאחת המחלות השכיחות ביותר בעולם המערבי, ובין הסיבות העיקריות להופעתה: השמנה, תזונה לא טובה והיעדר פעילות גופנית. המחלה מתבטאת בהפרעה בחילוף החומרים שגורמת לעלייה ברמת הסוכר בדם, ויש לה סיבוכים קשים. מבחינים בין שני סוגים: סוכרת מסוג 1 (סוכרת נעורים) וסוכרת מסוג 2 (סוכרת מבוגרים).

בעוד שהחולים בסוכרת נעורים זקוקים לזריקות אינסולין כל חייהם, חולי סוכרת מבוגרים, יכולים לשלוט במחלתם בשלביה הראשונים באמצעות תזונה נכונה ודיאטה וכן פעילות גופנית. השימוש בתרופות ובזריקות אינסולין מיועד לשלבים מתקדים של המחלה, בדרך כלל.

במסגרת פרויקט להעלאת המודעות הציבורית לסוכרת ולחולים במחלה, שנערך בחסות חברת התרופות נובו נורדיסק, נקראו שפים מובילים לתרום מתכון בריאותי וטעים.

השפים אף יצאו מן המטבח לסשיין צילומים, שיוצגו החל מסוף השבוע בשוק הנמל ת"א – האנגר 12. תערוכת צילומי השפים ומנות בריאות נבחרות תתקיים בין התאריכים 26.12.12-1.1.13 והיא פתוחה לקהל הרחב. את כל המתכונים ניתן למצוא באתר שוק הנמל והם גם יחולקו למבקרים בתערוכה.

עוגת גזר - מתכון ללא סוכר

מאת השף שלום קדוש, שף מלון לאונרדו פלאזה ירושלים מרשת מלונות פתאל

מצרכים לעוגה:

2 ביצים שלמות

150 סמ"ק (3/4 כוס) שמן קנולה

200 גרם סורביטול

3 גרם מלח

1 אבקת אפייה

קורט קינמון

כפית ציפורן

50 גרם צימוקים

50 גרם אגוזי מלך קצוץ

350 גרם גזר מגורד

מעט וניל

מעט גרידת לימון

מעט גרידת תפוז

220 גרם קמח

מצרכים לזיגוג:

200 גרם סורביטול

2  חלבונים

1/2 לימון סחוט

אופן הכנת העוגה:

1. מערבבים בקערת מיקסר במהירות נמוכה את הביצים, הסורביטול והשמן למשך שתי דקות.

2. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים ערבוב קל.

3. מוזגים את התערובת לתבנית קוגלהוף ואופים בחום של  170 מעלות, כ-45 דקות.

אופן הכנת הזיגוג:

1. מעבדים במיקסר את אבקת הסורביטול עם החלבון ומיץ הלימון עד לקבלת מרקם חלק.

2. מורחים את הזיגוג על העוגה.

הערה: רצוי לשמור את העוגה במקרר

סלט עשבים ירוקים וטפטופי טחינה

מאת השף שאול בן אדרת,

מסעדת התרנגול הכחול ומסעדת קימל

סלט עשבים וצנוברים של השף שאול בן אדרת (צילום: דניאל לילה)

המצרכים:

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

1 כוס נענע קצוצה

1 כוס כוסברה קצוצה

1 כוס סלרי קצוץ

1/2 כוס בצל אדום קצוץ

50 גרם צנוברים קלויים

1/4 כוס מיץ לימון סחוט

2 כפות שמן זית

מלח פלפל

2 כפות טחינה גולמית

אופן ההכנה

מערבבים את כל המרכיבים ומטפטפים טחינה גולמית מעל.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה