המנות הטבעוניות הכי טובות

מסעדות ארצנו לא נשארו אדישות לטרנד הטבעונות ההולך ומתגבר, והן פיתחו מנות מיוחדות לציבור הנמנע ממוצרים מן החי. קבלו את 6 המנות המצטיינות, ששום חיה לא נפגעה במהלך הכנתן

13/01/2013
רוני מנדלמן פרת קבלו עדכונים מרוני
  • RSS

השנה האחרונה העלתה על נס את טרנד הטבעונות בכמה מישורים: ביחס התקשורתי כלפי הטבעונות וכלפי אלו הדוגלים בה, יחס הסביבה, ומפתיע ביותר - יחס המסעדות החיובי ומשתף הפעולה. גם עניין "יום שני ללא בשר" שתפס חזק בתוכניות בעזרת מתקפת יחסי ציבור קטלנית פלוס מיקי חיימוביץ' אחת, משפיע על המסעדות להתיידד יותר עם לקוחותיהן הפוטנציאלים שאינם אוכלים מן החי.

מהתייעצות עם טבעונים אדוקים שאוהבים אוכל ואפילו נוהגים לפקוד מסעדות, עלה שיש מספר מסעדות טובות בתל אביב ובכלל, שבהן לא רק דוגלים בשני צמחוני אלא הגדילו לעשות והכניסו מנות טבעוניות לתפריט הקבוע שלהן. מצד שני, יש מסעדות, במיוחד צמחוניות ואסיאתיות, שגם כך יש בתפריט שלהן מנות מהסוג הזה, וכל מה שהיה צריך זה להבליט אותן בתפריט.

לכתבה בחרנו מנות טבעוניות מצטיינות, אך כאלה שטרם פורסמו בהרחבה, אלו מצטרפות לחצילים החריפים בסינג לונג בתל אביב, לבופה העשיר של קפה בירנבאום, תבשיל בטטה וחלב קוקוס של בית תאילנדי, המבורגר בבודהה בורגר והטורטליני פטריות ועדשים בתפריט ימי שני בפרונטו.

קישואים ממולאים בקפה לואיז

איפה: קפה לואיז על סניפיו כבר מזמן הפך למקום מפגש קבוע לחובבי אוכל בריאות טעים ומגוון. התפריט העצום כולל לא רק מנות צמחוניות רבות ואופציות להגשת מנות ללא גלוטן אלא גם מנות טבעוניות שהן חלק בלתי נפרד מהתפריט. בין הכוכבים הטבעוניים נמצאת ארוחת הבוקר הצבעונית שקורצת גם לאוכלי כל ומבוססת על מנות טאפאס: ממרחי טופו, עגבניות וזיתי קלמטה, טחינה עם אצות וסילאן, ריבת הבית, סלט סלק בתחמיץ עם אגוזים, קרם שעועית, סלט טאבולה שיפון, לביבות בטטה עם דגנים מלאים ללא ביצים, סלט ירקות או קינואה וחמוציות  ואפילו קינוח של טפיוקה בחלב קוקוס.

מה: מנת הקישואים הממולאים היא מופת של שימוש מגוון במרכיבים טבעוניים. סירות הקישואים היפות ממולאות בקינואה, שיבולת שועל חלוטה, גזר, בטטה, פלפל אדום, אצות וואקמה וכל התערובת המופלאה הזו עטופה בסילאן וצ'ילי יבש. לצד הקישואים המפונקים תוספת משגעת של אטריות אורז חום עם חומוס.

קפה לואיז, חיפה, מוריה 58 | טלפון. 04-8349950 | דרך שמחה גולן 54 , גרנד קניון | טלפון. 04-8121228 | קרית טבעון, אלכסנדר זייד 1, אולם קולנוע זוהר | טלפון. 04-8203969 | תל אביב, הרוגי מלכות 11, רמת החייל | טלפון. 03-6492000

.

סורבה שוקולד בפרונטו

איפה: עוד טרם כניסתו של השף המבריק דיויד פרנקל למטבח של מסעדת פרונטו, פקדו אותה סועדים קבועים רבים וביניהם לא מעט צמחוניים. כניסתו של פרנקל למטבח מיתגה את המסעדה כמסעדת שף משובחת והרחיבה את קהל הסועדים בה. פרנקל, שף שאינו מפחד מאתגרים, קשוב לבקשות הקהל ובהתאם פיתח תפריט טבעוני גורמה מגוון שמוגש במקום בימי שני. מנת הטורטליני פטריות הטבעונית כבר הפכה לשם דבר.

מה: כדי לא לחכות לאכול בפרונטו רק בימי שני, שולבו מנות ידידותיות לטבעונים בתפריט הרגיל. הכוכבת הטבעונית בו היא מנת הסורבה שוקולד על אדמת קרמל, שמדגימה בצורה הטובה ביותר שאפשר להשתמש בתחליפים ולנצח עם טעם משובח.

פרונטו, הרצל 4, תל אביב. 03-5660915

.

עלי מנגולד ממולאים ביהלומה, הביסטרון בשוק לוינסקי

איפה: בלב שוק לוינסקי פתחה יהלומה לוי את הביסטרון, הכלאה בין מזנון לביסטרו. מקום של אוכל עם אוריינטציה צמחונית ואוכל בטעם ביתי משודרג ומופלא. יהלומה מסבירה שהנטיה הצמחונית באה לה בטבעיות. "אני לא מתאמצת לעשות אוכל טבעוני. במילא אני מבשלת בלי בשר, עוף ודגים. גדלתי בבית שבישלו בו המון ירקות, באופן טבעי המטבח בביסטרון לא משתמש בתחליפים אלא בחומרי גלם טריים שמתאימים בדיוק למנות". מלבד התפריט הרגיל, מוגשים על בסיס יומי תבשילים חמים כמו עלי כרוב מלאים באורז, חמוציות ושמיר, מג׳דרת עדשים ואורז עם תרד וקוסקוס עם מרק ירקות שורש כתום אדום. תוכלו להתעדכן במנות היומיות המשתנות בביסטרון אם תעקבו אחרי הביסטרון באינסטגרם או בפייסבוק.

מה: קשה לבחור את המנה המצטיינת בין המנות הטבעוניות באופן טבעי של יהלומה. אי אפשר להתעלם מהפאווה: קרם שעועית לימה במרקם של חומוס, עם סלט עגבניות חריף וקרוטונים של לחם דגנים. גם הסמוסה עשוית בצק עטייף (פנקייק מצרי) הממולאת בתערובת מחומוס מבושל עם כוסברה, פטרוזיליה בצל ושום וכמון לצד צ'טני דלעת, מנה שתשבה את החיך של כל צמחוני.  אנחנו בחרנו בעלי המנגולד הממולאים בבורגול, עם לימון כבוש תוצרת המקום, שום מקורמל בסילאן, קצת שמיר וצנוברים. העלים מתבשלים ברוטב עגבניות בטחינה. ללקק את האצבעות.

יהלומה, הביסטרון בשוק לוינסקי, זבולון 5, תל אביב. 077-556-5887

.

פיצה טבעונית בקוצ'ינה תמר

איפה: השפית תמר כהן צדק, שחיה, נושמת ומבשלת אוכל איטלקי אותנטי שנים רבות, עוסקת במלאכה במסעדה שלה, קוצ'ינה תמר, ברחוב הצפירה בתל אביב. התפריט העשיר בפסטות ופיצות תוצרת בית הפך למוסד לחובבי המזון מארץ המגף ואילו תמר בתמורה לחיבת הקהל, לא מפסיקה לחדש ולגוון. בפרויקט החדש שלה, Pranzo Tamar, קם לתחיה דלפק צהריים איטלקי שמח בצמוד למסעדת הבית.  זו הזדמנות להינות מארוחת צהריים איטלקית אמיתית תוצרת בית.

מה: בין שלל מנות הקלצונה והמאפים האיטלקיים, מבחר פיצות משגעות שנאפות בתנור מיוחד. כידוע, אוכל איטלקי הוא חוויה לצמחונים, מלא פחמימות, ירקות וחלבונים שלא פוגעים בחיות. תמר הגדילה לעשות והכניסה פיצה טבעונית לחלוטין, המבוססת על בצק פריך עם רוטב עגבניות ואנטיפסטי – משהו שהטבעונים חובבי הקולינריה לא באמת יכולים להרשות לעצמם להפסיד.

קוצ'ינה תמר, הצפירה 10, תל אביב. 03-6390407

.

ארוחת טעימות טבעונית בסגנון יפני במינאטו

איפה: מינאטו היא מסעדה יפנית בהרצליה פיתוח המתהדרת בשף יפני למהדרין, נצר לשושלת של מומחי סושי ממינאטו, יפן. אקי טאמורה מנצח על המטבח היפני למהדרין וכמו בכל מסעדה בסגנון, מציע אופציות צמחוניות ואפילו טבעוניות. סויה, טופו, ירקות, אטריות ומיני אצות מרכיבים  מנות אסיאסיות שישמחו כל לב, בפרט את ליבם של אלה שנמנעים ממוצרים מן החי. במינאטו הגדילו לעשות והרכיבו ארוחה טבעונית מסורתית, שוג'ין ריורי , שמקורה בתרבות הנזירים הבודהיסטים שהגיעו ליפן.

מה: הארוחה מורכבת מ-10 מנות קרות וחמות המורכבות ממגוון רחב של ירקות, טופו, אצות ואטריות במגוון טכניקות בישול. המומחיות של מינאו מבריקה עם מנות כמו קינוקו איטאמה - תערובת פטריות מוקפצות במחבת ברוטב יפני על בסיס סויה, מירין ובצל, נאסו דנגק – חציל מטוגן ברוטב מיסו, טופו טטאקי – פרוסות טופו מטוגנות עם אבוקדו טרי, בצל ירוק ורוטב פונזו טבעוני,  מנת אטריות סובה עם רצועות מלפפון, עגבניות, קוביות טופו ואצות וואקאמה עם רוטב שומשום מתקתק, יאסיי-ני – תבשיל קדירה יפני של ירקות עונתיים וכמובן הקינוח הפופולארי ביותר בקרב הטבעוני חובבי האוכל האסיאסי: קינוח פירות עונתיים עם פניני טפיוקה וחלב קוקוס.

מי שחפץ בדגימה מהארוחה, יכול למצוא חלק מהמנות בתפריט הקבוע.

מינאטו, רחוב המנופים 8, הרצליה פיתוח, 09-7731703.

/

מנה הודית בהרדוף

איפה: מסעדת הרדוף הממוקמת בקיבוץ הרדוף שבגליל התחתון דוגלת בעקרונות האנטרופוסופיה, האקולוגיה והאורגניות. בקיבוץ ענף של שלם המייצר מוצרים אורגניים מגוונים הנמכרים היטב ברחבי הארץ ואצל חובבי הטרנד האורגני (ולא רק הם). המסעדה הממוקמת בלב הנוף הירוק מציעה אוכל צמחוני חלבי אורגני ברובו. למרות התדמית שהמצטיירת לאוכל, התפריט כולל לא רק סלטים ותבשילים משעממים אלא גם מנות כמו ניוקי בטטה ותרד, מוסקה, רביולי תוצרת בית ועוד.

מה: בין שלל המנות הצמחוניות וכנות להן קדירות טבעוניות והמצטיינת בהן היא המנה ההודית המורכבת מתערובת דגנים מלווים בקארי ירקות בחלב קוקוס, עדשים, קארי חומוס, צ'אטני תפוחים, סלטים ופיתה הודית. מבקרים רבים במקום מדווחים שזו המנה הטבעונית מהטובות שאכלו, גם אם כוללים מסעדות באוריינטציה דומה בישוב אמירים.

הרדוף, קיבוץ הרדוף (ליד שפרעם), 04-9059229




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה