חטיפי שוקולד פאדג'ונים

קוביות של פאדג' שוקולד על מקל, בציפוי גנאש שוקולד ואגוזים, סוכריות או קוקוס. באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת מתוקה. לאירוח, למסיבת הסילבסטר או סתם ככה כדי לפנק את בני הבית

פאדג'

חטיפי שוקולד פאדג'ונים. צילום: מתוקה רומסרוויס

המצרכים:

500 גר' שוקולד מריר 60%

100 גר' חמאה

5 ביצים

½ כוס סוכר

אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל-120 מעלות.

ממסים את השוקולד והחמאה ביחד בקערה ומערבבים מדי פעם.

בנתיים מקציפים את הביצים והסוכר בקערת המיקסר עד לקבלת קצף "תפוח".

מכניסים את מסת השוקולד למסת הביצים, מעבירים לתבנית מלבנית משומנת עם נייר אפייה בגודל 30X40, ובעזרת לקקן מיישרים את תערובת כמה שיותר.

אופים כ-20 דקות ב-120 מעלות בלבד עד שהתערובת יציבה ( היא נשארת רוטטת מעט)

מקררים ומקפיאים.

מוציאים מההקפאה, הופכים על קרש חיתוך וחותכים לריבועים שווים בגודלם, בתוכם נועצים מקל אחד ומקררים בשנית.

רכיבים להכנת הגנאש לפאדג'ונים:

200 גר' שוקולד מריר 60%

100 גר' חמאה

50 גר' גלוקוזה

אופן ההכנה:

ממסים בסיר את המחמאה והגלוקוזה, ומערבבים כדי שלא ישרף, עד לרתיחה. מוסיפים את כל השוקולד ישר לסיר וטורפים נמרצות עד איחוד הגנאש.

מוציאים את הפאדג'ונים מהמקרר וטובלים כל אחד בגנאש החם ולאחר מכן מניחים על רשת קירור, לנזילת עודפים. ממתינים כמה דקות וטובלים בקערה עם 300 גרם אגוזים מקורמלים / קוקוס טחון / סוכריות קישוט ולהניח על צלחת, לשמור במקרר עד ההגשה.