פסטה מחיטה מלאה: טעים להיות בריא

נגמרו הימים שבהם התפשרתם על הטעם של מתכונים עם קמח מלא. השף יניב פרטוש-תמיר לקח את הפסטה מחיטה מלאה של חברת ברילה, והכין ממנה 3 מתכונים מעולים

24/12/2012
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS

כולם יודעים שדגנים מלאים הם יותר בריאים, עשירים בסיבים, עוזרים לעיכול ולשובע וכו'. אין לנו שום כוונה לחפור לכם על זה. אלא שלפעמים בבואנו לאכול אוכל בריא, אנחנו גם צריכים לשכנע את עצמו שהוא טעים. לא עוד. להבדיל מאורז מלא, למשל, בפסטה מקמח מלא ההבדל בטעם כמעט ולא מורגש, ופסטת החיטה המלאה של חברת ברילה היא מוצלחת במיוחד. לכן אנחנו מאוד שמחים לארח 3 מתכונים שהכין עבורם השף יניב פרטוש-תמיר. קבלו אותם עכשיו ותודו לנו אחר כך

דלעת ממולאת בפסטה פנה, כרישה ושמנת אלפרו

חומרים:

2 כוסות פסטה פנה חיטה מלאה, מבושלת לפי הוראות היצרן
1 דלעת בינונית
25 גרם חמאה
1 כרישה פרוסה דק
125 מ"ל שמנת אלפרו
קורט אגוז מוסקט
60 מ"ל שמן זית

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

חותכים רבע מחלקה העליון של הדלעת (המקום שבו מתחבר הגבעול), על מנת ליצור מכסה.

מיישרים את הקצה של השני של הדלעת (התחתית), כך שתוכל לעמוד ביציבות.

מנקים את הדלעת מהגרעינים והסיבים ויוצרים חלל במרכז כדי ליצור מקום למילוי.

זורים מלח ופלפל על פני השטח החתוכים ומעבירים את הדלעת לכלי אפייה קטן.

במחבת קטנה, ממיסים חמאה ומטגנים את הכרישה עד לריכוך.

מוסיפים שמנת אלפרו ואגוז מוסקט ומבשלים על אש נמוכה כ- 4-5 דקות, עד שהתערובת מתעבה.

מתבלים במלח ופלפל לבן לפי הטעם ובוחשים לתוך הפסטה.

ממלאים את הדלעת בתערובת הפסטה, מניחים מעל א המכסה הדלעת ויוצקים שמן זית.

אופים כשעה עד שהדלעת רכה. בודקים בעזרת קיסם המוחדר דרך החלק העבה ביותר של הדלעת.
.

ספגטי בניחוח שום ואספרגוס טרי

חומרים:

200 גרם ספגטי חיטה מלאה, מבושל לפי הוראות היצרן
3-4 גבעולי אספרגוס טרי
4 פטריות שיטאקי טריות
1 צנצנת עגבניות שרי מיובשות בשמן זית
1/2 כוס יין לבן יבש
25 גרם חמאה
4-5 שיני שום, פרוסות
פרמזן

אופן ההכנה:

חותכים את האספרגוס והפטריות לחתיכות בינוניות.

במחבת, מקפיצים את פרוסות השום והירקות בשמן מצנצנת עגבניות השרי.

מוסיפים יין לבן, מרתיחים ומצמצמים מעט.

מוסיפים חמאה, מלח ופלפל, מערבבים עם הפסטה ומגישים.

ניתן להגיש עם גבינת פרמזן מגוררת.
.

מרק רטטוי עם פסטה פנה חיטה מלאה

חומרים:

1.5 כוסות פסטה פנה חיטה מלאה, מבושלת לפי הוראות היצרן
1 חציל
1 בצל
3 פלפלים בצבעים שונים
1 קישוא
4 שיני שום
1 צנצנת רוטב עגבניות פומודורו ברילה
4 כוסות מים
קורט אורגנו יבש
קורט טימין יבש
1/4 כוס שמן זית
3 כפות סוכר
מלח
מעט טבסקו
פרמזן

אופן ההכנה:

חותכים את הירקות לקוביות ומאדים בסיר עם שמן הזית, כ- 5 דקות.

מוסיפים את רוטב בעגבניות ו- 4 כוסות מים ומביאים לרתיחה.

מבשלים על להבה נמוכה כ- 25 דקות נוספות, מוסיפים את הפסטה ומטבלים.

יוצקים את המרק לקעריות ומגישים עם גבינת פרמזן מגוררת גס.

.

לעוד מתכונים לפסטה

צילום: סטודיו סליס




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה