תבשילי הקדירה שיחממו אתכם בסוף השבוע

לכבוד סוף השבוע הסוער שינחת עלינו, קבלו שני מתכוני קדירה מחממים של השף איל מרון מביסטרו טשרניחובסקי 6: חמין צמחוני ותביט, החמין העיראקי

19/12/2012
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS

חמין צמחוני

המצרכים (ל-6-8 מנות):

200 גרם שעועית אדומה

200 גרם שעועית לבנה

200 גרם שעועית שחורה

100 גרם גרגירי חומוס (כל סוגי השעועית והחומוס מושרים למשך כל הלילה)

150 גרם גריסי פנינה שטופה ומושרית

150 גרם חיטה שטופה היטב ומושרית

½ כוס שמן זית

6 בצלצלי שאלוט קצוצים

3 בטטות קלופות וחתוכות

3 תפו"א קלופים וחתוכים גס

5 יח' ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך גס

3 גזרים קלופים וחתוכים גדול

2 ראשי שום חתוכים לחצי

2 שורשי סלרי קלופים וחתוכים גס

3 שורשים של פטרוזיליה קלופים וחתוכים גס

100 גרם שזיפים מגולענים ומשמשים

1 עלי רוזמרין

כף עלי טימין

1 כף עלי זעתר

ביצים לחמינדוס

לרוטב:

4 כפות סילאן

3 כוסות מים

מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מסננים את שלוש השעועיות ואת גרגירי החומוס מהמים ומרתיחים את התערובת ביחד שתי רתיחות. לאחר הרתיחה הראשונה שוטפים את השעועית והחומוס ומרתיחים שוב.

2. בסיר מזהיבים את הבצלים הקצוצים בשמן זית. ולאחר ההזהבה מוציאים את הסיר מהאש.

3. מתחילים לסדר את הסיר:

תערובת השעועית והחומוס.

גריסי פנינה וחיטה ביחד בשקית קוקי מחוררת קלות.

מסדרים את כל הירקות, פירות יבשים ועשבי התיבול.

4. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה כליטר מים מלח ופלפל וסילאן טורפים הכל ושופכים על הירקות עד כיסוי מלא. מחזירים לאש, מביאים לרתיחה ומקפים את הקצף שהצטבר, מרתיחים חצי שעה ומוסיפים את הביצים (שאותם מבשלים בסיר נפרד כ-10 דקות).

5. מעבירים לפלטה מכוסה במגבת או לתנור על חום נמוך כ-100 מעלות למשך הלילה.

.

תביט - חמין עוף עיראקי

המצרכים (ל-6-8 מנות):

1 יח' עוף טרי שלם במשקל של 2 ק"ג

חלקי הפנים של העוף

3 כוסות אורז פרסי

4 כפות שמן חמניות או תירס

3 בצלים בינוניים קצוצים

2 עגבניות גדולות קצוצות ואו מגורדות גס

מלח

1 כף בהרט (תערובת תבלינים)

ביצים טריות (לפי מספר סועדים)

אופן ההכנה:

1. מנקים היטב את העוף ושוטפים את חלקי הפנים של העוף ומייבשים היטב. את פתח הצוואר תופרים. את חלקי הפנים קוצצים לחתיכות קטנות.

2. שוטפים את האורז מספר שטיפות ומסננים היטב.

3. מחממים סיר קטן עם כף שמן מוסיפים 1 יח' בצל קצוץ מטגנים ומוסיפים את חלקי הפנים לטיגון קצר מכבים את האש ומניחים את התערובת בקערה בצד.

4. מחממים סיר גדול עם 3 כפות מהשמן ומטגנים את שאר הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את האורז וכפית וחצי מלח ומערבבים היטב עד שהאורז חם, מוסיפים את העגבניות וכף בהרט ומורידים מהאש.

5. מוסיפים 1 כוס מהאורז לתוך תערובת חלקי הפנים ומערבבים. את המלית הזו דוחסים היטב לתוך העוף ומניחים בצד.

6. מרתיחים ליטר מים ומוסיפים את המים הרתוחים לסיר האורז. המים צריכים לכסות את האורז. מביאים לרתיחה על אש גבוהה עד שרוב המים מתאדים האורז צריך להישאר מעט דביק.

7. בסיר גדול מפזרים חלק מכמות האורז שבישלנו על התחתית מוסיפים את העוף הממולא.

ומפזרים עליו ומסביב את שאר האורז, מכניסים את הביצים לתוך האורז ומכסים אותו במכסה, מעבירים חזרה לכיריים ומרתיחים על אש בינונית כחצי שעה.

8. באותו זמן מדליקים את התנור על חום נמוך (כ-100 מעלות). לאחר כחצי שעה על הכיריים מכסים את הסיר בנייר כסף ובמכסה ומעבירים לתנור למשך כל הלילה.

בתיאבון!

.

לעוד תבשילי קדירה




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה