קפה ומאפה – הכי טעימים שיש

לא יכולים להתחיל את הבוקר בלי כוס קפה - נמס, מגורען, שחור או אספרסו? ומה עם מאפה פריך מבחוץ ונימוח מבפנים? קבלו 6 המלצות למאפים הכי טובים שיש

19/12/2012
רוני מנדלמן פרת קבלו עדכונים מרוני
  • RSS

1. חוויה תל אביבית בנוף גלילי פסטורלי

הקוקייה / קיבוץ דפנה

אם אתם מתגוררים באזור הגליל העליון או מזדמנים לאזור, יש בית קפה שאסור לכם לפספס. את "הקוקייה" הקימו זוג תל אביבי מושבע, אביבה ויואל אורבוך, שניהלו את הדיקסי גריל בר (יואל) ואת המטבח והקונדיטוריה של פסטה מיה ואורנה ואלה (אביבה), ויהונתן קורינלדי, איש תיירות מקיבוץ הגושרים. הקוקייה הוקם ב-2008 ונמצא בכניסה לקיבוץ דפנה. מייצרים שם אוכל חלבי משובח ובקונדיטוריה נאפים מדי יום מאפים טריים בניחוחות משכרים.

מה וכמה: בקוקייה מגישים קפה איכותי של Mauro ולצידו מבחר מאפים המשתנים מדי יום, כמו בריוש שוקולד ובריוש חמאה עם ריבה, קינדלי - מאפה בצק פריך, אגוזים ודבש, וגם קרואסוני חמאה ושוקולד, גביניות, ומאפי שמרים עם שקדים או שוקולד וחלבה. על השילוב הקדוש בין קפה למאפה תשלמו בין 22 ל-26 שקלים, תלוי בגודל הקפה ובסוג המאפה.

מבחר מאפים (צילום: באדיבות קפה קוקייה)

בכניסה לקיבוץ דפנה, גליל עליון. 04-6945800

2. 24 שעות של ניחוחות משכרים

לחמים / תל אביב

כבר עשור שמאפיית לחמים מפזרת ניחוחות משכרים של מאפים ולחמים לאורך רחוב החשמונאים בתל אביב. שמעם של הלחמים יצא למרחוק בזכות האופה הדגול אורי שפט, שהקים את המקום לאחר שנים רבות של סיורים ולמידה של מקצוע האפייה ברחבי העולם. המאפייה, ולצידה בית הקפה, פתוחים 24 שעות ביממה, 6 ימים בשבוע (בשבת המקום סגור) ומציעים מגוון עצום של לחמים, דברי מאפה מגוונים וקינוחים, שיגרמו להתמכרות קשה לא רק ליודעי דבר, אלא גם לחובבי פחמימות ובכלל, לאנשים שמעריכים אוכל טוב.

מה וכמה: שלוש אופציות נהדרות של קפה ומאפה לפתוח את הבוקר:
קפה ומאפה שקדים או 3 רוגעלך שוקולד או שבלולי קינמון – במחיר של  22 שקל
קפה וקרואסון שוקולד/ חמאה/ צימוקים/ גבינית – במחיר של 19 שקל

קפה ושלושה בורקס במילויים שונים ומגוונים, כמו גבינה/גבינה וביצה קשה שלמה/תפוח אדמה/ תרד וגבינות  – במחיר של 22 שקל

מאפה גבינה וצימוקים של לחמים (צילום: דן לב)

לחמים, החשמונאים 99 תל אביב. 03-5618111

3. ללא שמן, ללא חומרים משמרים

טאטי,  גבעתיים / יהוד

עבור תושבי גבעתיים ויהוד, טאטי הוא לא פחות ממוסד. את הסניף הראשון של הקפה ביסטרו הקסום הזה הקימו לפני כעשור ונסה וענת בבית הורד, על דרך השלום בתל אביב, בואכה גבעתיים. בביסטרו מגישים אוכל טרי ומגוון מטוסטים, כריכים וסלטים, דרך מנות בשר ודגים, ראשונות אקלקטיות וגולת הכותרת: הלחמים והמאפים של טאטי לחם, מאפיית בוטיק ששוכנת בצמוד לביסטרו ומספקת מאפים, קינוחים ולחמים משגעים בעבודת יד, מחומרי הגלם הטובים ביותר ללא שמן ושומנים, וללא חומרים משמרים ותעשייתיים. את אלו מייצרים בטאטי לופט ביהוד, הסניף הגדול של טאטי.

מה וכמה: בטאטי קיימים  שני סוגים של דילים לקפה ומאפה. תמורת 18 שקל תקבלו קפה עם קרואסון חמאה/שוקולד או בריוש סוכר. ואילו תמורת 20 שקלים תשדרגו את המאפה שלצד הקפה בקרואסון שקדים, גבינית, דיניש קינמון, מאפה תפוחים, מאפה פרג תפוחים,בריוש ריקוטה/פרג/שוקולד.


קרואסון חמאה, קינמון ושקדים, קפה טאטי (צילום: דניאלה לילה)

טאטי דרך השלום 53, גבעתיים. 03-5392500
טאטי לופט אברהם גירון 3, א.ת. יהוד.

4. חזון חברתי ובני נוער בסיכון


ליליות תל אביב

מאחורי הבייקרי המעוצב והנעים בבית אסיה בתל אביב, עומד לא רק חזון קולינרי איכותי, אלא גם חזון של עשיה חברתית. במטבח "ליליות BAKERY" מוכשרים בני נוער בסיכון שנפלטו ממערכות חינוכיות, ועוברים הכשרה בת כמה חודשים ברזי הקונדיטוריה, במטרה לסלול בפניהם את הדרך להשתלבות מועילה בחברה.

בראש ליליות BAKERY, מאפיה ובית קפה בוטיק, עומד השף-קונדיטור עמיר לולויאן, המתמחה באפייה צרפתית קלאסית. לצד מאפים, שעוד ידובר בהם, נמכרים בבייקרי כריכים טריים, פוקצ'ות ופיצות פריכות, קישים וסלטים רעננים.

מה וכמה: שלל מאפים מפתים יקרצו לכם מהצלחת תמורת 19 שקלים עם קפה קטן, או 21 שקלים לטובת קפה גדול. בין המאפים הבלתי נשכחים: קרואסון שוקולד או חמאה, שנק ריקוטה/פרג/קינמון, מיני קוגלהוף צימוקים/שוקולד, מאפה סבלה עם קרם שקדים ותפוחים מקורמלים, מאפה היער השחור, מאפה פטיסייר ופירות יער, מאפה קרם ריקוטה ותאנים מקורמלות, בריוש פירות יבשים, מקל קינמון, מאפינס פיסטוק שוקולד/טופי/גזר ללא סוכר, צמה שוקולד/אגוזים וקינמון וקרואסון שקדים.



בריוש (צילום: דניאל לילה)

ליליות BAKERY, מאפיה ובית קפה בוטיק, דפנה 2, בית אסיה,תל אביב. 03-6965658

5. שווה לחפש חניה


קפה ויולה , גבעתיים

עבור תושבי גבעתיים והסביבה, קפה ויולה הוא לא פחות ממוסד. בית הקפה הראשון שנפתח בגבעתיים כבר מזמן שולח זרועות וסניפים ברחבי העיר. עוד בימיו הראשונים, ויולה, אשתו של אחד מבעלי המקום, היתה אופה מאפים ריחניים וטעימים ששמעם יצא למרחוק. עם הזמן נוספו מנות, סלטים, כריכים, ארוחות בוקר עשירות ושלל עוגות וקינוחים,  ועדיין, הקפה והמאפים שומרים על רמה ושווים את ההגעה וחיפוש החניה, למי שאינו מגיע מהאזור.

מה וכמה: מאפה שקדים, קרואסון חמאה/שוקולד, דניש קינמון, מאפה גבינת ריקוטה מתוקה, רול שוקולד ואגוזים/חלבה הם המאפים שיחכו לכם במקום, אם תזמינו קפה קטן, תוכלו לקבל איתו מאפה תמורת 22 שקלים. קפה גדול ומאפה עולים 24 שקלים.

מאפה פריז בראסט (צילום רונן כהן)

שינקין 33, גבעתיים. 03-5714901צלצלל

6. אווירה, עיצוב וניחוח צרפתי ברחובות


פטיסרי, רחובות

מי שיכנס לפטיסרי ברחובות, יחוש תחושת בלבול קל ויבוק שוב איפה הוא נמצא. למרות האווירה, העיצוב והניחוחות הצרפתיים, מדובר בפטיסרי שהוקם ומנוהל על ידי בחור ישראלי, בלב רחובות.

קובי צביאלי, השף והבעלים, פתח את הפטיסרי ב-2005 אחרי שנה שלמה של כיתותי רגליים בחיפושיו אחר מקום שיהיה ראוי לתואר פטיסרי ויהיה בעל רישיון יצרן. שנים קודם לכן עבד בקונדיטוריות בפריז ולאחר מכן באידלסון 10 בסניף המקורי.
הפטיסרי הולם את המודל הצרפתי שכולל חנות קטנה הצמודה למאפייה, בה הבעלים הוא גם השף, בלי מעורבות של רשתות, ספונסרים או תחושת מיסחור. מדי יום בשעה שבע וחצי חלון הראווה מתמלא בשלל טרטים וטארטלטים, אקלרים, פחזניות מגוונות, קישים, מאפים עשירים ועוד ועוד.

מה וכמה: כל המאפים המוצעים למכירה בחנות, מוגשים בדיל של קפה ומאפה: קרואסון חמאה או שוקולד, שבלול וניל צימוקים או פרג ואגוזים, מאפה בצק עלים עם ריקוטה, או עם קרם פטיסייר ופירות (תותים פטל טריים או שזיפים ותפוחים אפויים), מיני בריושים עם פירות או נקיים מתוספות וגם צמות עשויות בצק דקיק במילוי קרם פטיסייר עם תותים ופטל טריים. עבור התענוג המופלא תשלמו בין 19 שקלים לקפה קטן ומאפה או 21 שקלים אם תחפצו בקפה גדול.

אחד העם 4, רחובות.  08-9470839




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה