אוכל את עצמו

שי אביבי הפנים כל כך חזק את אתוס ה"לא זורקים אוכל", שבחיים לא תתפסו אותו זורק משהו לפח. זה רק בטעות שהיו לו סלק ובצל טריים, אז הוא הכין אותם בתנור בזמן שהמתין לשאר הירקות שירקיבו

16/12/2012
שי אביבי קבלו עדכונים משי
  • RSS

אני מאמין בכוחות נפש עצומים שמתגלים כשאתה נמצא עם הגב לקיר. אני מאמין בטוב, ביפה בנוצץ שמתגלים כשאתה נותר בלי תחמושת ומאות מבקשי נפשך מתקרבים אליך בעיניים בורקות וסכינים בשיניים. כשאתה עם הגב לקיר יוצאים הדברים הכי טובים, וכשאני מגלה ירקות רקובים במקרר, וכאלה על סף מוות בסלסילת הירקות - שם אני מתחיל לפעול.

אולי ה"לא זורקים אוכל" קינן בי כל כך הרבה שנים ופרץ בבגרותי, אולי זה הפרסי הפנימי, אולי זה המצב הכלכלי, אולי מצבי הכללי אבל לא תתפסו אותי זורק משהו לפח. יש כאלה שיגידו: "זה רקוב, עזוב את זה!"; יש כאלה שיגידו "ומה הלאה? תאסוף ירקות רקובים מהצפרדע שליד הירקן?"; יש כאלה שיגידו שאני "נראה אלגנטי, מוחזק, שולט בעצמו", ושזה כל כך מאכזב לראות אותי נובר בתחתית המקרר עם מבט מטורף בעיניים - אבל ככה אני!

לזרוק? לא אדוני. הו לא. לא אצלי. במשמרת שלי לא יזרקו שום דבר שעוד אפשר להפיק ממנו משהו. סלט ירקות טרי זו בעיה? זה כל אחד יכול. אבל להוציא משהו מעגבנייה גוועת, מפלפל ירוק לשעבר, מתפוח אדמה שמרוב עיניים זקוק לאופטומטריסט - שם אנחנו מתגלים בשעתנו הגדולה. כמו שצ'רצ'יל אמר: מעולם לא עשו מעטים כל כך מאכלים טעימים כל כך, מדברים רקובים כל כך.

רק שלפעמים, מה לעשות, יש ירקות טריים בסלסלה, אז הנה מה שאפשר לעשות עם סלק ובצל, בהמתנה לשאר שירקיבו.

סלק אפוי בתנור (וגם בצל)

המצרכים:

5-6 סלקים

3-4 בצלים

טחינה

שמן זית

שמן שומשום

מלח

מה עושים?

לאפות בתנור. אל תשימו נייר כסף, חבל על הכסף. ועל הנייר.

כשהסלק רך שרוף, והבצל משתזף ונוטה לכיוון הקרמל להוציא.

לקלף את הסלק, לסלק את קליפת הבצל ולחתוך לפלחים. להיזהר לא לקבל כוויה.

לערבב, להוסיף טיפונת שמן זית, וקצת מלח. לערבב שוב.

להכין טחינה, עם מים ועם מעט לימון.

להוסיף לסלק והבצל רבע כפית שמן שומשום.

לערבב את הכול. עם הטחינה. לתת לזה לבלות קצת יחד.

לטעום. להוסיף מלח / שמן שומשום / טחינה - אם צריך.

בתיאבון!





מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה