מתיחת הפתיתים הגדולה

משימת הפתיתים המגוחכת של מאסטר שף הייתה תרגיל של תוכן שיווקי, יותר מאשר מופת גסטרונומי - אבל בימים טרופים שכאלה, הדר לוי לא מאשימה אותם. אחרי הכל, הם לא רוצים להכנס לחובות כמו אייל שני, הא?

10/12/2012
הדר לוי קבלו עדכונים מהדר
  • RSS

"באתי לארץ, הביאו לי פתיתים. שאלתי מה זה, אמרו לי פתיתים. אבל אני לא יודע מה זה פתיתים. אז למי שאומרים לו שזה פתיתים זה עדיין לא אומר לו מה זה פתיתים. פתיתים". (תום, נחשף לראשונה לפתיתים בדצמבר 2012 ועדיין לא התאושש)

"אני 30 שנה מכירה פתיתים" (ג'קי, בת 28).

"טורטליני אלו איטליה ברסלוקוני פפתיתוייני" (בני, מארגן טיולים, כנראה רק לאיטליה).


אם הייתי צריכה לכתוב מערכון על "מאסטר שף" בדיוק כך הוא היה נראה. הייתי מבקשת מכולם לבשל פתיתים, לדבר על פתיתים, ולהתייחס אליהם באובר רצינות. אבל אחרי פרק השאריות של שבוע שעבר, מאסטר שף מפתיעים אפילו אותי במערכון מושלם, פרודיה מופלאה על עצמם. תוכנית על פתיתים.

רק שהם לא התכוונו להצחיק.

המאכל הזה ,שכולנו מנסים רק  להימנע מלאכול אותו בחיי היומיום, מקבל התייחסות רצינית ובלי רגע של קלילות. פתאום שלי, שבדרך כלל מהווה אתנחתא קומית לא מודעת, הופכת לילד הקטן עם התחבושת שצועק: "המלך עירום! אני עושה פתיתים ופרגית. זה אחלה ארוחת צהריים". "אף פעם לא עשו לי את זה", אומר לה אייל שני. וואלה.

החברה' מקבלים סקירה הסטורית נרחבת, תוך כדי הזכרת חברה מסחרית (רמז: מתחרז עם "בוסם"). הוילון נפתח וערימות של פתיתים נגלות לעיניהם, חלומה וסיוטה של כל עקרת בית.

מעבר לגיחוך שבהאדרת הפתיתים ובהבאתם למרכז הבמה, יכול להיות בעצם שחבורת מאסטר שף מתגייסת להצלת אייל שני מחובותיו, ומנסה לבשל במינימום תקציב? שבוע שעבר שאריות, השבוע פתיתים בשבוע הבא הם יבשלו מים מהברז. "יופי, חברים!" יגיד חיים כהן, "חסכנו 200 שקל נשאר לנו רק עוד 4 מליון, 300 אלף ושבעים ושניים ש"ח בלבד, כדי שאייל לא יכנס לכלא".

למרות שאני דווקא מאמינה לאייל שני שהוא החזיר את הכסף. כנראה רק שזה היה על מצע אורז בתוך כיסונים.

ושוב הם מסערים על המטבח. ג'קי מנסה לאתגר את עצמה עם תפוזים ועם רוטב יין תפוזים, עם צלעות טלה וחלב קוקוס, מגוון מצרכים  שמעולם לא עבדה איתם. יש לי הרגשה שג'קי פחות התעסקה בבישול ויותר בתוכניות בישול. חוץ ממאכלים כמו חרירה, ברקקוש שקשו בלבן היא לא התנסתה עם הרבה דברים - ובכל זאת מצליחה לעשות את הכל פרפקט. הייתי ממליצה לה לגוון את לוח הצפיה שלה, ולראות עוד תוכניות, נגיד תוכניות שיפוצים. היא מסוגלת פתאום לתת תחרות למגדלי גינדי עם בניינים משלה, ולסנן בתמימות, "ראיתי בטלוויזיה ובניתי בעצמי".

מיה כרגיל שמחה. סוף סוף היא יכולה להעלות את הטבעונות על נס,  בדיוק כפי שהיא עושה בכל מנה. כי אצל הטבעונים האלה הפתיתים זה לא תוספת אלא מרכז המנה. מבזק חדשות: גם אצל רווקה תל אביבית.

וכמובן פאולין נודדת ברחבי הגלובוס אל... בינגו, צרפת! היא מכינה מילפיי, אבל לא קינוח. שאלה פילוסופית: אם מאסטר שף הייתה מתרחשת בצרפת, האם פאולין הייתה מביאה מטעמים מאור יהודה?

כולם מבשלים, מתחבטים, אומרים בכל חמש שניות "פתיתים", ואז הופה פצצה.

יש עוד רבע שעה.

אבל רגע. קצ'. עוד מנה.

עוד מנה?? עוד מנה?? הם זועקים וגם אני. כאילו לא מספיק שמענו את המילה פתיתים, עכשיו נשמע אותה כפול שתיים?

ואז לאט לאט אני מתבוננת בתום, העולה החדש מגרמניה. בתול הפתיתים. והוא מספק את הזווית הנכונה. מתחיל להתמודד עם המאכל הזה שכל מורה חיילת עושה אותו בעצימת עינים. שורף אותם, מטגן אותם, מתאמן עליהם.

חיים כהן בא כממתיק סוד אליו ולוחש לו: "אולי  כדאי שתדע איך הפתיתים מתנהגים. תתאמן עליהם בצד שלא ייגמר לך הזמן". לא , באמת עכשיו זה כבר סתם לצחוק. האנשים האלה עושים אוסבוקו ברוטב מכסחת דשא, פתיתים זה מה שישבור אותם???  חייב להיות קצ' אמיתי או טוויסט,  או שיתוף פעולה ממש גדול עם אוסם. אה סליחה, חברה מסחרית שיש לה חטיף שמתחרז עם סמבה.

ויקי וג'קי רבות על הברקקוש. ג'קי תעשה את זה ורוד ואמיץ, ויקי הולכת על הקלאסי. שזה גם אחלה, בהתחשב בעובדה שאף אחד לא באמת יודע מה זה ברקקוש. זה שהמתמודדים יודעים לשלב טעמים שמעולם לא אדע מהם  זה בסדר, אבל מהיכן הז'רגון המופלא? "קרם חלבה עם רימונים ופלפל חריף". "תאנים אספרגוס וחלב קוקוס". "גלילות של סינטה עם קרם גויאבה ברוטב פטיסייאר". מופלא בעיני.

התוצאות:

אחרי שבישלו שתי מנות, הם צריכים להגיש רק מנה אחת. שוב טוויסט, או כמו שתום אומר טוווויסט.

"אני יכולה לאכול את זה ישר מהכפית". אומרת מיכל אנסקי על הברקוקש של ויקי. איזה כיף שיש אוכל שאפשר לאכול ישר מהכפית ולא לעבור שלבי בירוקרטיה מפרכים.

המילפיי של פאולין פחות עבד. "לטחון פתיתים זה כמו לרסק מים", צוחק סיינפלד, כלומר רושפלד, על המנה שבחרה לא להגיש, בזמן שפאולין ממררת בבכי. אני מחבבת אותה, היא מקצוענית ויצרתית. והיא תישאר איתנו. נראה לי.

איתי הולך הביתה אחרי שבישל  סלט טאבולה עם קבב. אחת המנות שדווקא התחשק לי לאכול, אבל כנראה שגם קבב אי אפשר להכין כל כך הרבה. זה לא פתיתים.

תום ניצח במשימה, עם פתיתים בחלב קוקוס רוטב עגבניות אפרסקים עם פילה לוקוס. הילד המוצלח יודע לבשל. "זה לא גאונות, זה פשוט עבודה טובה", אומר אייל שני ומזכיר את בטהובן. הידעתם שלסימפוניה התשיעית קראו במקור "רקוואים לפתיתים"? והנה הבחור שמעולם לא ידע טעמם של פתיתים מהם, זוכה להיכנס לתפריט המסעדה של חיים כהן. כבוד. או שבעצם פאדיחה?

שמתם לב שבשלב הטעימות, השופטים דיברו על הפתיתים עצמם הרבה פחות מאשר הבשר, החצילים וקרם הגויאבה? נו, גם הם יודעים כמה מעט יש לאמר על פתיתים, אבל ככה זה בתוכן שיווקי.

בשבוע הבא נבשל ביסלי. בשבוע אחר כך, נבשל עם שמפו הוואי, כי סגרנו חסות עם עם הד אנד שולדרס. תתחילו לחפוף. אה, לבשל. בתיאבון.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה