חמה ומתוקה: לביבות ירקות

לקראת חנוכה, קבלו את ספיישל הלביבות הגדול בסלונה. ולפתיחה: לביבות גזר, לביבות בטטה והמוצלחות והמקוריות ביותר לטעמנו – לביבות פסטו וזיתים. כולן של מירי ארזי מרשת מתוקה

02/12/2012
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS

לביבות גזר

רכיבים (ל-20 לביבות):

4 גזרים
1 בצל סגול קטן
2 כפות קמח
5 ביצים
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
1 כף כוסברה טרייה קצוצה

אופן ההכנה:

מקלפים את הגזר ומגרדים בפומפייה, חותכים את הבצל לקוביות קטנות, מכניסים את כל הרכיבים לקערה ומערבבים.
מכינים לביבות מהתערובת.

מחממים מחבת עם שמן (בגובה 1 ס"מ) ומטגנים 3 דקות מכל צד עד להזהבה.

מוציאים את הלטקס מהמחבת ומניחים על נייר סופג.

.

לביבות פסטו וזיתים

רכיבים (ל-20 לביבות):

2 תפוחי אדמה גדולים
2 כפות קמח
5 ביצים
מלח ופלפל לפי הטעם
1 בצל בינוני
1 כוס זיתי קלמטה
75 גרם רוטב פסטו
1 כוס שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה:

מגרדים בפומפייה את התפו"א, קוצצים את הבצל לרצועות דקות, מגלענים את הזיתים וקוצצים, מכניסים הכל, כולל הפסטו, לקערה ומערבבים.

מכינים כדורי לביבות מהתערובת ומטגנים במחבת עם שמן בגובה של כ-1 סנטימטר כ- 3 דקות מכל צד עד להזהבה, מוציאים ומניחים על נייר סופג.

.

לביבות בטטה

רכיבים (ל-20 לביבות):

2 בטטות גדולות

1 בצל קטן

2 כפות קמח

5 ביצים

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית כורכום

1 כף כוסברה  טרייה קצוצה

אופן ההכנה:

מגרדים בפומפייה את הבטטות, חותכים את הבצל לקוביות קטנות ומערבבים את כל שאר החומרים בקערה.

מחממים מחבת עם שמן (בגובה 1 ס"מ), מכינים לביבות מהתערובת, ומטגנים 3 דקות מכל צד עד להזהבה.

.

לעוד מתכונים ללביבות




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה