28 טיפים מבריקים לניקוי כלים מושלם

איך מנקים סירים שרופים, האם מותר להשתמש באקונומיקה ובאבקת כביסה, איך שומרים על כלי הפלסטיק והזכוכית לאורך זמן ואיך מסירים מהכלים מדבקות? כל הטיפים וההמלצות, בלי לצאת מהכלים

20/11/2012
מדור שיווקי קבלו עדכונים ממדור
  • RSS

מי לא אוהבת מטבח נקי? אנחנו משקיעות מאמץ, זמן ואנרגיה כדי לנקות את הסירים משאריות שרופות, להבריק את הכוסות, לשמור על כלי הפלסטיק שקופים, סכיני השף חדים והספלים נקיים מכתמי קפה ואבנית.

כדי לחסוך מאמץ ולייעל את הניקיון אספנו עבורכם את ההמלצות והטיפים הטובים ביותר לשמירה על כלי המטבח. מתחילים:

כללים בסיסיים לשמירה על כלי המטבח:

1. לפני שמכניסים כלים חדשים למדיח או שוטפים אותם עם חומרי ניקוי, כדאי להתייחס להוראות השימוש של היצרן.

2. הדחה במדיח כלים בטמפרטורה גבוהה (50-60 מעלות) לא מומלצת לכלי החרסינה ולקריסטלים של סבתא - כלים מהסוג זה עדיף לשטוף ידנית, במים פושרים ולייבש עם המגבת.

3. עם הזמן לכלוך ואבנית מצטברים בתוך המדיח ופוגעים באיכות הניקוי. מומלץ לנקות את מדיח הכלים בעזרת חומר לניקוי המדיח, פעם בחודש - חודשיים, לפי הצורך.

4. אם אתם נוטים לוותר על הכנסת מלח למדיח, כדאי שתתחילו לעשות זאת: המלח מרכך את המים, משפר את איכות הניקוי ושומר על הכלים.

5. מומלץ לא להכניס כלי עץ למדיח. חומרי הניקוי, הלחות והטמפרטורה הגבוהות מזיקים לעץ ויוצרים בו סדקים.

6. לא מומלץ להכניס את אביזרי הפלסטיק של מעבד המזון למדיח, משום שהם עלולים להתעוות.

כך שומרים על הסירים:

7. הדרך הטובה ביותר לניקוי סירים מאלומיניום היא להרתיח בתוך הסיר כוס מים וכוס חומץ לבן, במשך 5-7 דקות.

8. אם נשארו בסיר שאריות שרופות אפשר להסיר  אותן בהרתחת תערובת של מים וסודה לשתייה בתוך הסיר, במשך מספר דקות. אחרי כך שוטפים את הסיר היטב, ידנית.

9. גם כשמשתמשים בסירים מצופים טפלון קורה שמדי פעם נדבקות שאריות אוכל שרופות לתחתית ולדפנות הסיר. במקרים כאלה מומלץ לשפוך מים לסיר מיד אחרי השימוש, כשהסיר עדין חמים, ולהמתין כ-10 דקות, לפחות. מפני שאסור לשפשף סירים עם ציפוי טפלון, כדאי להמשיך את הניקוי בזהירות, בעזרת ספוג עדין וסבון כלים.

10. טיפ מיעל בן נון, מנהלת מותג פיניש בחברת רקיט בנקיזר: "לא מומלץ לנקות סירים בעזרת אבקת כביסה או אקונומיקה. אלה חומרים שלא נועדו לשטיפת כלי מטבח ויכולים להיות מסוכנים לבריאות. בדרך כלל, מספיק לשטוף את הסירים במדיח, אבל אם אין לכם מדיח אפשר לשפוך לתוך הסיר מים חמים, להוסיף טבליית פיניש ולהמתין מספר שעות. לאחר מכן ממשיכים את השטיפה באופן ידני, במים חמים".

כך שומרים על הסכו"ם:

11. לפני השטיפה במדיח יש להפריד בין סכו"ם מפלדה וסכו"ם מכסף, על מנת למנוע תגובה כימית שתפגע באיכות החומרים.

12. סכינים קרמיים אסור לשטוף במדיח כלים. צריך לנקות אותם במים פושרים עם סבון כלים רגיל, ולאחסן לפי הוראות היצרן.

13. גם סכיני שף מיועדים לשטיפה ידנית, ברוב המקרים. אם בכל זאת בחרתם בשטיפה במדיח, כדאי להניח את הסכין בסלסלה העליונה של המדיח ולא בזו שמיועדת לסכו"ם. יש להוציא את הסכין מיד לאחר סיום תוכנית ההדחה, לייבש בעזרת מגבת ולאחסן במגירה.

14. טיפ מיעל בן נון: "אם נשאר על הסכו"ם חרדל או כל מזון חומצי אחר, כדאי לשטוף במים פושרים לפני שמכניסים למדיח".

כך שומרים על כלי הזכוכית:

15. כוסות מזכוכית איכותית אפשר להדיח במדיח, עם טבליית פיניש קוואנטום, אשר תגרום להם להבריק.

16. כדי להסיר אבנית, משפשפים בעדינות חצי לימון על הכוסות לפני השטיפה הידנית. לחילופין, אפשר להניח חצי לימון בסלסלה העליונה של המדיח: הלימון ינקה את כלי הזכוכית, יסייע להברקתם ובנוסף גם יפיץ ריח טוב.

17. אופציה נוספת: שופכים מים חמים בתוספת מלח לימון על כלי זכוכית, לפני השטיפה. אחר כך שוטפים את הכלים כמה פעמים עם סבון כלים רגיל או מכניסים למדיח, לתוכנית שכוללת טמפרטורה גבוהה.

18. מתבאסים מהמדבקות שמודבקות בתחתית הכוסות ושקשה להסיר? ייבשו בעזרת מייבש שיער ותוכלו לקלף אותן בקלות.

19. טיפ מיעל בן נון: "כדי למדוד את איכות הניקוי מתבוננים בכוסות מול האור ובודקים את השקיפות. טבליות למדיח מכילות חומר מיוחד להברקת כלים וגם למניעת סימני מים לאחר הייבוש במדיח".

כך שומרים על כלי הפלסטיק:

20. כדי להיפטר מריח האוכל ששמרתם בכלי פלסטיק,השתמשו במים חמים בתוספת סודה לשתייה, בשטיפה ידנית. טבליות למדיח ברוב המקרים פותרות את הבעיה.

21. אחרי שטיפה ידנית הכי טוב לייבש את כלי הפלסטיק בשמש - כך לא יישארו כתמי מים.

22. כדי להוריד מכלי הפלסטיק כתמי צבע, למשל של רסק עגבניות או אבקת קארי, משתמשים בסודה לשתייה.

23. קערות מפלסטיק ששימשו להכנת בצק צריך לשטוף ידנית במים קרים ורק אחר כך במים חמים.

24. טיפ מיעל בן נון: "אני ממליצה על שטיפת קרשי חיתוך מפלסטיק, כלי אוכל מפלסטיק של ילדים  ובקבוקים לתינוקות דווקא במדיח. בגלל הטמפרטורה הגבוהה שתורמת לרמת היגיינה גבוהה יותר וגם מפני שבתהליך השטיפה הידנית משתמשים בספוג שעלול להכיל המון חיידקים".

כך שומרים על המחבתות והתבניות:

25. כדי לנקות מחבת משאריות אוכל שדבקו בה או משאריות שרופות, עדיף למלא במים מיד לאחר השימוש, כשהיא עוד חמה.

26. מחבת טפלון כדאי לנגב במגבת נייר ולשטוף עם סבון כלים רגיל. גם במקרה הזה, כדאי לעשות את זה כשהמחבת עדין חמה, כדי לשמור על איכות הטפלון ולייעל את הניקוי.

27. משום שאין לשפשף תבניות עם ציפוי טפלון, כדאי למלא את התבניות במים מיד אחרי השימוש, למשך חצי שעה עד  שעה, ואז לנקות במדיח או ידנית עם סבון כלים וספוג רך.

28. טיפ מיעל בן נון: "כדאי להפוך תבניות מסיליקון אחרי האפייה "החוצה", כדי לחשוף את הצד המלוכלך, ואז לשטוף במדיח כלים – כך ניתן יהיה להוריד את שאריות הבצק באופן מוחלט".

---------------------------------------------------------------------

הכתבה באדיבות פיניש קוואנטום




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה