ארוחות עסקיות שוות במסעדות שף

לא צריך לקחת משכנתא כדי לאכול אצל רושפלד או אצל רפי כהן. קבלו את 6 הארוחות העסקיות הכי משתלמות במסעדות שף

18/11/2012
רוני מנדלמן פרת קבלו עדכונים מרוני
  • RSS

יש מסעדות שהאוכל והאווירה בהן שווים את ההשקעה, יש מסעדות שהשירות והיין מקלים על התשלום הכבד בסוף הארוחה, ויש מסעדות שאנחנו חולמים לאכול בהם ארוחה מלאה ולא מעזים, בגלל התדמית היוקרתית שלהן. שמות של שפים כמו יונתן רושפלד, חיים כהן, עומר מילר ומאיר אדוני גורמים לנו לעתים לחשוב שלא נוכל להרשות לעצמנו לאכול ארוחה מלאה ומפנקת אצלם. אז זהו, בדיוק לצורך כך המציאו את הארוחות העסקיות (ובטח מעוד סיבות): שילוב מנצח של מנות מהתפריט במחיר שווה לכל נפש (או קצת יותר), בין אם לחובבי המקום, לסועדים חדשים או לקהל מוגבל בזמן.

כדי לפזר את ענן הערפל וחרדת היוקרה, בחרנו ארוחות עסקיות משתלמות במסעדות שף נחשבות. ואלו הן:

כתית / מאיר אדוני

מי: דרך ארוכה עשה השף המבריק מאיר אדוני מהמטבח במלון הולידיי אין בתל אביב, עד שהפך את מסעדת כתית להיכל האוכל העילי והמולקולרי בישראל. בין לבין למד בקורדון בלו ובלנוטרה המפורסמים והקים מסעדות וקייטרינג. מסעדת כתית בפורמט הנוכחי קיימת בהיכל התלמוד בתל אביב כבר מ-2006. כתית נחשבת למסעדת עילית ויקרה בהתאם. התפריט מורכב מאוכל אירופאי עם נגיעות ים תיכוניות, הרבה תחכום, שיטות בישול מתקדמות ואסתטיקה לא מהעולם הזה.

בין המנות בתפריט: סשימי דגי ים בהגשה מסחררת, מוח עגל במחבת, ריזוטו סרטנים, פילה עגל ים תיכוני, וגם "בר במעטפת ג'לי קונסומה שיטאקי אגוזי מקדמיה, תימין, ארטישוק ירושלמי, פטריות יער, בצלצלי פנינה שלוקים בחמאה, חמאת פורצ'יני ופטיסייר גרוייר".

מה בעסקית: מנה ראשונה ועיקרית, או שתי מנות ראשונות, או לחלופין ראשונה וקינוח. באפשרויות: ריזוטו לבן, טרטר נתח קצבים, שקדי עגל במחבת, סשימי ובר אפוי מתפריט הערב, פילה סלמון במעטפת קרמל ועוד.

כמה: זוג שיצא לארוחת ערב בכתית וירצה לאכול ארוחה מלאה, לא יצא בפחות מ-600 שקל. הארוחה העסקית מציעה מנה ראשונה ועיקרית ב-135 שקל (בין המנות העיקריות מנות בתוספת תשלום של 40 שקל), וגם שתי מנות ראשונות או ראשונה וקינוח ב-119 שקל.

שורה תחתונה: אחת ההזדמנויות הטובות לדגום את האוכל המבריק של אדוני. אמנם גם ביקור במזללה, המסעדה השניה שלו, יספק אתכם ובתקציב דומה, אולם אין כמו ביקור בכתית כדי להעשיר את החיך והעיניים ולהתרברב בפני החברים.

כתית, היכל התלמוד 4, תל אביב, 03-5107001

.

הרברט סמואל / יונתן רושפלד

מי: מסעדת הרברט סמואל, של השף ושופט "מאסטר שף", יונתן רושפלד, היתה המסעדה שהוציאה אותו מהסירים שבהם בישל לארוחות פרטיות ואירועים, שנים לאחר שמסעדת הדגל שלו, "רושפלד", נסגרה. מאז הקים גם את הביסטרו יבנה מונטיפיורי, את טאפאס אחד העם ובימים אלו את עלמה. הרברט סמואל, שחגגה לא מזמן חמש שנות פעילות, מציעה תפריט ים תיכוני מתוחכם, מנות טאפאס צבעוניות, פירות ים ודגים וערבי ספיישל בנינוחות לטיניים ואסיאתיים.

בין המנות בתפריט: קנלוני עגל חלב במנגולד, סלט העגבניות שלא מעט מסעדות מנסות לחקות, אויסטר נובו, קלאמרי בדיו שחור, מנות בשר מצטיינות, דגים טריים וקינוחים מצויינים, בהם הצ'ורוס המפורסם.

מה בעסקית: מנה ראשונה ועיקרית. בין המנות בעסקיות מנות מתפריט הערב וחלק מנות שהותקנו במיוחד לעסקית. אפשרויות בחירה: חסה עם אגסים צלויים וגבינת עזים, אינטיאס עם חציל שרוף, מארג' בורגר טרטר, סלט העגבניות המפורסם, מרק ארטישוק ירושלמי, קלמרי ממולא, פסטה עם דגים, קנלוני מנגולד בציר עגל, פילה סלמון על הפלנצ'ה, בשר באש פתוחה, סטייק אנטריקוט קצוץ, ומנות מהתפריט הרגיל בתוספת תשלום. בנוסף, עסקית יקרה יותר בה מוצעות, בנוסף למנות מהתפריט הקודם גם המנות הבאות: פילה מוסר עם סלק וזוקיני, צלעות טלה, ועוד.

כמה: אם בארוחת ערב עלות ממוצעת לאדם תהיה קרובה ל-200 שקל, הארוחה העסקית הבסיסית שמציעה המסעדה עומדת על 88 שקל. מנות נוספות מהתפריט מייקרות את הארוחה ויש אופציה לארוחה יקרה יותר ב-165 שקל.

שורה תחתונה: הזדמנות טובה לאכול באחת המסעדות היוקרתיות ומנות ממוחו הקודח של רושפלד. העסקית עשויה לתת לכם מושג אם תחפצו בכל זאת להשקיע סכום לא מבוטל בארוחת ערב חגיגית בהזדמנות קרובה.

הרברט סמואל, קויפמן 6, תל אביב, 03-5166516

.

רפאל / רפי כהן

מי: מסעדת רפאל שחגגה כבר את יום הולדתה ה-11 היא מוסד קולינרי תל אביבי שמחייב ביקור, בין אם לארוחה עסקית, ארוחת ערב או ערב שתייה ונשנושים לילי בבר החמארה במקום. השף והבעלים, רפי כהן, עושה קסמים באוכל מרוקאי וים תיכוני, המטבח מנוהל כמו מבצע צבאי והמיקום מול הים הופך את הארוחה ברפאל למשהו שלא כדאי להפסיד. בין הפוקאצ'ה המפורסמת למנת הקוסקוס האלמותית, כהן מכניס הנהיג תפריט משתנה ועונתי, עם מנות שתפסו להן מקום קבע בהזמנות של הלקוחות הקבועים. בית המנות בתפריט: קבב לוקוס וטורו טונה, עלי גפן ממולאים, סיגרים מרוקאים עם חלקי פנים, לבבות אנדיב עם גבינת המאירי, צלעות טלה, כבד עגל חלב, קוסקוס כתף טלה (אסור לפספס), לוקוס לבן ועוד.

מה בעסקית: מנה ראשונה ועיקרית. באפשרויות: (עסקית ראשונה): סלט טונה אדומה עם פאקוס, סלט קלאמרי, אנשובי טרי, עלי גפן ממולאים, קציצות דגי ים, ספגטי חלמונים, ראמפ סטייק ועוד. בעסקית היקרה יותר האפשרויות נעות בין סלט קוד מומלח, טרטר לוקוס, רביולי שרימפס ושלט אנדיב לראשונות. בעיקריות נתח קצבים, כבד עגל חלב, לינגוויני חלמונים עם שריפס קריסטל, מנת הקוסקוס המפורסמת ועוד.

כמה: מסעדת רפאל נחשבת למסעדת יוקרה וארוחה זוגית תגזול מכם כמה מאות טובות של שקלים, אבל גם הארוחה העסקית תיתן לכם תמורה ראויה לכספכם. שתי העסקיות כוללות מנה ראשונה ועיקרית. העסקית הזולה יותר מתומחרת ב-98 שקל ואילו היקרה ב-125 שקל. בשתיהן יש אופציה לקינוח בתוספת של 45 שקל.

שורה תחתונה: אם טרם ביקרתם ברפאל, פנו זמן לארוחת צהריים ורוצו. נכון שהעסקית לא מאוד זולה אבל האוכל, העיצוב האווירה, הנוף והשירות יספקו אתכם וישקיטו את מצפונכם. חוץ מזה, אם תרצו לאכול ארוחת ערב ברפאל תצטרכו לשלם הרבה יותר.

רפאל, הירקון 87, מגדל המלך דוד, תל אביב, 03-5226464

.

אלבה / יאיר יוספי

מי: מאז שנפתחה לפני מספר חודשים, הפכה אלבה לאחת ההפתעות המצוינות בתחום הקולינרי בעיר, והביקורות מהללות ומפרגנות – ובצדק. ג'ו מרסיאנו, הבעלים של הקנטינה, חבר לשף יאיר יוספי, שהתמחה כמעט עשור במסעדות מוכרות ברחבי אירופה, ויחד פתחו במגדל השופטים בתל אביב את אלבה, ביסטרו גסטרונומי מודרני.

בין המנות בתפריט: ברוסקטה סלט קלמרי, טרטר לוקוס, בורקס מנגולד וגבינת המאירי עם חלמון ביצה (מופלא), עצמות מוח, ירקות העונה בטמפורה, פסטה פרמה, פילה לברק, נקניקיות טלה, המבורגר של אלבה, ניוקי כבדים, פלמידה פלנצ'ה, שווארמה טלה ועוד.

מה בעסקית: מנה ראשונה ומנה עיקרית. תוספות לעיקרית בתוספת תשלום, כך גם הקינוחים. באפשרויות: – לחם שאור עם חמאה אירית (תוספת 7 שקלים), ברוסקטה דגים מעושנים, סלט קיץ ירוק, קלמרי צרוב על הפלנצ'ה, ירקות העונה בטמפורה עדינה, המבורגר באסקי, נקניקיות טלה, פסטה סיציליאנית ועוד. תוספות בתשלום: ירקות שורש מהמדורה, פירה , צ'יפס זוקיני (7 שקלים) ועוד.

כמה: אחת העסקיות המשתלמות מבחינת איכות האוכל והתימחור. העסקית מתומחרת ב-55 שקל עם תוספות קטנות על מנות שונות, תוספות לעיקרית (7 שקלים) ולקינוחים (23-37 שקל).

שורה תחתונה: מתברר ששנות הגלות של יוספי במרתפי מסעדות ובמטבחים שבהם עבד עד כמעט זוב דם השתלמו. למרות האפיל היוקרתי לשלה, אלבה אינה מסעדה מאוד יקרה ובהחלט אפשר לאכול בה ארוחה ראויה בלי לפשוט את הרגל. עם זאת, הארוחה העסקית במסעדה, שממוקמת במרכז תל אביב, משתלמת בצורה יוצאת דופן, במיוחד אם משווים למסעדות שף. אם אמרתם לעצמכם שאתם צריכים להגיע לאלבה, העסקית שלהם היא ההזדמנות שלכם.

אלבה, אבן גבירול 36, מגדל G, תל אביב

.

שולחן / עומר מילר

את החדירה המטורפת של עומר מילר לתודעת הציבור הוא עשה בשנה האחרונה עם פתיחת המסעדה השנייה שלו, "שולחן" ברוטשילד, ועם הפיכתו לאושיית אינסטגרם וחיית רשת בולטת. מילר, שהחל דרכו בקייטרינג פודארט לצד ירון קסטנבאום, המשיך למסעדה שלו, חדר האוכל, ומופיע תדיר בטלוויזיה ומנחה תוכניות אוכל, קיבל מקום כשף מצליח כשפתח את "שולחן" בפברואר האחרון. במסעדה הוא מגיש מנות טריות של אוכל מקומי עם פרשנות שלו. רוב המנות מתוחכמות אבל לא כוללות מרכיבים רבים מדי, בהתאם לאמונה הקולינרית שלו. המנות במסעדה מתאימות לחלוקה ומאפשרות טעימות מגוונות.

בין המנות בתפריט: ביצת השניצל היצירתית שכבר הפכה למנת הדגל, טרטר לוקוס, סלט קלאמרי מצוין, סיגר פילו עם דג ים, מנת סוכריות דלעת מבריקה, פטוצ'יני חלמונים עם בולונז טלה ועגל ועוד.

מה בעסקית: לחם ומטבלים, מנה ראשונה, מנה עקרית ותה קר. באפשרויות: מטיאס כבוש, קרפצ'יו פילה בקר, מאפה טלה, פרגית במרינדה, צלע לבן ועוד. בין המנות בעסקית מנות מהתפריט הקבוע ומנות משתנות שנולדו לצורך העסקית.

כמה: מסעדת שולחן אינה מסעדת יוקרה ואינה מתומחרת גבוה מאוד. עם זאת, מי שירצה לאכול מנה ראשונה ועיקרית בתוספת שתייה, עשוי להיפרד מ-150 שקל. הארוחה העסקית, לעומת זאת, מתומחרת ב-69 שקל שווים לכל נפש.

שורה תחתונה: אל "שולחן" אפשר להגיע לארוחת ערב חווייתית גם בלי הצורך לחסוך חודשים מראש. עם זאת, הארוחה העסקית מספקת חוויית צהריים נעימה באזור שדרות רוטשילד, מנות טעימות במיוחד ומשביעות, והזדמנות לצפות בשף מלהטט במטבח.

שולחן, שדרות רוטשילד 73, תל אביב

.

טוטו / ירון שלו

מי: חובבי הקולינריה הישראלים לא יכולים להתחמק בשנים האחרונות מהשף הגאון ירון שלו, שעומד בראש מסעדת טוטו. מי שעבד שנים במטבחו של רפי כהן (רפאל) הרים מסעדה כושלת והפך אותה לאימפריה קולינרית משגשגת. הנטייה של שלו היא למטבח איטלקי מעורב, עם נגיעות ים תיכוניות מתוחכמות ושימוש בחומרי גלם מצטיינים. בתפריט של טוטו המנות עשויות להשתנות מדי יום אולם המכורים למקום תמיד ימצאו את מנות הדגל האהובות ושלל מנות פסטה, בר ודגים שישביעו את רעבונם.

בין המנות בתפריט: מנת הטורטליני זנב שור שהפכה למיתולוגיה, פיצות מיוחדות, אנשובי בכבישה ביתית, סשימי, בר ים בנוסח נורמנדי, פאייה פירות ים, טרטר בקר, כבד אווז בסגנון נורמנדי ועוד.

מה בעסקית: מנה ראשונה ועיקרית, אפשרות לשתייה במחיר מוזל. באפשרויות: גספאצ'ו, אנשובי כבוש (בתוספת תשלום), חציל שרוף באש, טורטליני גבינות, צלעות חזיר, המבורגר אינטריקוט (תוספת תשלום), פילה סלמון ועוד.

כמה: ארוחת ערב מלאה עם יין בטוטו לא תסתכם במחיר שיירד מ-400 שקל לזוג. הארוחה העסקית מתומחרת ב-98 שקל למנה ראשונה ועיקרית. מי שחפץ בקוקטייל צהריים יוסיף 35 שקל, ויין אדום או לבן ימזג לכוס תמורת 28 שקם.

שורה תחתונה: לא סתם נבחר שלו לשף השנה וטוטו למסעדת השנה, ויותר מפעם אחת. מדובר באחד השפים המבריקים בישראל וכל הזדמנות לטעום מנות שיצאו תחת ידיו שווה כל שקל.

טוטו, ברקוביץ' 4, תל אביב, 03-6935151




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה