לביבות חצילים ללא טיגון

אוהבים לביבות אבל נמנעים בגלל נזקי הטיגון? יש פתרון: לעינת שגיא יש שיטה להכין לביבות אפויות, בריאות, טעימות, קלות להכנה ועם מעט מאוד שמן

לביבות חצילים ללא טיגון

אני מתה על לביבות!

פעם הייתי אוכלת אותן מטוגנות, היום, כבר לא:

1. כי שמן מטוגן הוא שמן מזיק – חומצות השומן שבו מתחמצנות ועלולות לגרום לנזקים בגוף. כשמדובר בטיגון קל של בצל (אש נמוכה, סיר מכוסה), הנזק הוא פחות משמעותי, לדעתי. אבל כשמדובר בטיגון לביבות, מדובר באש גבוהה (כדי "לסגור" אותן), הרבה שמן (כדי שיכסה לפחות חצי מהגובה, אם לא יותר) ולאורך זמן (כי מה לעשות, לוקח זמן לטגן 10-15 לביבות). אז עדיף לוותר על הטיגון.

2. הטיגון גוזל המון זמן – לרוב, אין מקום במחבת לכל הלביבות יחד, ולכן ייקח המון זמן לטגן את כל הלביבות. באפייה, מכניסים את כל הלביבות על תבנית אחת, מכוונים שעון ל-20-30 דקות, ואפשר לעסוק בדברים אחרים בינתיים.

אז אני מעדיפה לאפות את הלביבות שלי. בדרך כלל על 180 – 200 מעלות, למשך 20-30 דקות.

הלביבות האלה יוצאות נימוחות במיוחד בגלל החציל הקלוי. לכן, חשוב מאוד לסחוט את החציל ממים, כדי שהלביבות לא יישארו רטובות ולא יציבות.

החומרים הדרושים

חציל בינוני

בצל סגול גדול קצוץ

בצל ירוק עבה קצוץ

כף שמן

שתי כפות טחינה גולמית

2 כפות קמח חומוס

מלח פלפל

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות, דוקרים את החציל עם מזלג מכל הכיוונים ומכניסים לתנור ל-50 דקות. כשהחציל מוכן, מוציאים אותו מהתנור, חוצים ופותחים ומניחים בצד לצינון.

2. מאדים את הבצל בכף שמן עד להזהבה (אש נמוכה, סיר מכוסה) – אם צריך, מוסיפים קצת מים מדי פעם כדי שהבצל לא ידבק.

3. מוציאים את “בשר” החציל לתוך מסננת וסוחטים אותו היטב (חשוב מאוד)

4. טוחנים בבלנדר את החציל, הבצל המטוגן והבצל הירוק. מוסיפים קמח חומוס, טחינה ותבלינים ומערבבים.

5. מחממים שוב את התנור ל-200 מעלות.

6. לוקחים כף גדושה מהתערובת, מניחים על נייר אפייה, ומועכים מעט לקבלת צורה של לביבה – כך עושים עם כל התערובת.

7. מכניסים לתנור ל-30 דקות, או עד שהלביבות משחימות מעט.

אם רוצים שהלביבות יהיו שחומות משני הצדדים, אחרי 20 דקות אפשר כבר להפוך אותן מבלי שיתפרקו. הלביבות נשארות נימוחות בפנים.

מתכונים נוספים של עינת שגיא:

עוגת בננה, פקאן וקרם חמאת בוטנים