אנשים, יחסים וירקות

מיכל יפה חתכה תפוחי אדמה ובטטות ופתאום הבינה שבני אדם הם בדיוק כמו ירקות שורש - כדי לגלות מי הם באמת, צריך להתבשל איתם, ולתת לחום לעשות שלו

24/10/2012
מיכל יפה קבלו עדכונים ממיכל
  • RSS
» לא, אתה ארטישוק ירושלמי! (thinkstock)

הקטע הבא נהגה תוך כדי קילוף וחיתוך של תפוחי אדמה ובטטות (מה שגם מסביר את החתכים בידיים) ועכשיו כשהכל בתנור - התפניתי לשתף גם אתכם בהרהורים שלי.
את הפרדוקס הזה מכיר כל מבשל מתחיל - ככל שירק השורש יותר קשה בצורתו הגולמית, כך הוא מתרכך מהר יותר והרבה יותר בבישול או בתנור.

קחו למשל את הגזר. נראה חלשלוש כזה. כל ילד יכול לשבור אותו. אבל אל תראו אותו ככה. כבר קרה לא פעם ולא פעמיים שכל הירקות שבמרק חיכו בסבלנות עד שהוד מעלתו יואיל בטובו להתרכך.

ותפוח האדמה מה? הוא כבר יותר קשה מהגזר, אבל אם תלחצו עליו חזק, תוכלו לראות את סימן האצבע שלכם. תפוח האדמה לוקח את הזמן שלו בבישול, אבל בגדול לא עושה יותר מדי צרות. בדומה לאחיו שעל העץ, תפוח האדמה הוא תוצר נוח וטוב לבריות.

ואחרונה חביבה הבטטה. נראית קשוחה ביותר. קשה כאבן. אבל תנו לה קצת חום והופ, היא מתרככת בשניה ובצורה מוחלטת.

קראתי לזה פרדוקס ירקות השורש, אבל הוא לא ייחודי רק להם. אותו פרדוקס בדיוק עובד גם על בני אדם - ככל שהאדם נראה ומתנהג יותר קשה, כך הוא יתרכך יותר מהר ובצורה יותר חזקה אם רק מפעילים עליו חום אנושי. לא מאמינים? תראו בעצמכם:

מכירות את הטיפוסים הקשוחים האלה שמקפידים לציין באזניכן שהם לא מעוניינים בשום קשר רציני ואף מזהירים אתכן לבל תתאהבו בהם? איך שמראים להם קצת חיבה ואמפתיה, הם מייד נהיים מתוקים ורכים כמו חמאה, ומה זה אם לא הבטטה בהתגלמותה?

ואתם בנים, מכירים את הבחורות האלה שנראות פגיעות, חלשות ושבירות עד שאתם פוחדים להזיק להן או לפגוע ברגשותיהן? אל דאגה. גם אם תעזבו אותן, הן יתעשתו תוך שניה וימצאו להן בן זוג חדש עוד לפני שתספיקו לעכל מה קורה, או במילים אחרות - גזר.

למה זה? אולי איש הבטטה מגדל קליפה קשה, כדי להימנע מפגיעה. אולי אשת הגזר רגילה להסתיר את הכוחות האמיתיים שלה, כי היא חושבת שכך היא תמצא חן. מה שזה לא יהיה, דבר אחד הבנתי מזמן: כדי להכיר בני אדם באמת, צריך להתבשל איתם.

שנמשיך?

את המודל הזה אפשר לשדרג לירקות המתוחכמים יותר:  למשל ארטישוק. האנשים שהם ארטישוקים נראים מצויין, אקזוטיים כאלה. כל אחד רוצה להיות בקרבתם, אבל הם דורשים מאמץ מאוד גדול בשביל להגיע אל הלב שלהם. כמה שתשקיעו, תקבלו מעט מאוד תמורה, אבל הסבלניים שביניכם, שלא ירתעו מהקשיים, יקחו בסוף את כל הקופה

עם הארטישוק הירושלמי זה כמעט הפוך - מאמץ קל ומייד מקבלים את כל הטוב, ובמרוכז. הבעיה היא שבמבט ראשון אנשי הארטישוק הירושלמי נראים דוחים. איזו מן מוטציה מעוותת וצנומה. זה בהחלט יכול להרתיע אנשים אחרים מלהתקרב אליהם, וחבל.

ותפוח האדמה מה? טיפוסי תפוח האדמה הם אנשים נוחים לבריות. מסתדרים עם כולם. לא עושים צרות. מה שרואים זה מה שיש, הם תמיד מוצלחים ותמיד אפשר לסמוך עליהם, אבל מצד שני, הם מאוד מתקשים להפתיע. רוצים זוגיות עם אחד כזה? בחירה שלכם. אני, בכל מקרה, ממליצה בחום על המתכון הבא, שמראה שלפחות בכל הקשור לאוכל - הפשטות באמת מנצחת:

לבשל תפוחי אדמה עד שהם רכים

להוסיף להם שמנת חמוצה, עירית קצוצה, מלח ופלפל

בתאבון!




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה