ארוחת צהריים משפחתית

קבלו הצעה לארוחת צהריים מושלמת בת 3 מנות לכל המשפחה – מהקטנים ועד לגדולים – שאפשר להכין בשעה מקסימום

17/10/2012
אפרת מיכאלי קבלו עדכונים מאפרת
  • RSS

אני אוהבת אוכל טעים. ביום יום כמו בחג. אין שום סיבה שכל יום לא יהיה יום חג קולינרי (גם אם פשוט). אוכל תמיד צריך להיות יפה, טעים, צבעוני ופשוט - פשוט להכנה ופשוט לאכילה.

הנה הצעה לארוחת צהריים לכל המשפחה, מהקטנים לגדולים (הכמויות הם למשפחה בת חמש נפשות), אפשר להכין הכל במקביל, זמן ההכנה, מהרגע ששמים את העוף על האש ועד שאוכלים, הוא שעה מקסימום. וכמובן שאפשר להכין מראש ולחמם.

עוף על הכיריים

המצרכים:

4-5 כרעיים מחולקות לרגל ולמשולש

בצל קצוץ קטן

4-5 פילטים של אנשובי (כחצי קופסה) - לא חובה

4-5 עגבניות חתוכות לקוביות גסות או קופסה קטנה של עגבניות קלופות או מרוסקות

1-2 פלפלים אדומים או 200-300 גרם דלעת קלופה וחתוכה גס - לא חובה

2-3 שיני שום קצוצות גס

מלח, פלפל (אני משתמשת בלבן כי הוא פחות חריף ומתאים לילדים סרבני טעמים)

חצי שקית סנפרוסט שעועית עדינה (אפשר גם אפונה או שעועית צהובה)

אופן ההכנה:

מטגנים את חתיכות העוף בקצת שמן זית. נזהרים שלא ישפריץ יותר מדי, מוציאים לצלחת ליד.

מוסיפים את הבצל, השום והאנשובי ומטגנים קלות. מוסיפים קצת שמן זית אם צריך.

מוסיפים את העגבניות ונותנים לכל התערובת להתבשל קלות ולהפוך לרוטב, מוסיפים תבלינים ומתקנים טעמים אם צריך.

מחזירים את העוף לסיר, מניחים מעליו את הפלפלים או הדלעת וסוגרים עם מכסה.

מקפידים שלא יישרף. העוף לא אמור להיות מוצף בנוזלים אך גם לא יבש.

לקראת הסוף מוסיפים את השעועית, מבשלים עוד קצת ונהנים מאד.

.

קינואה ואורז עגול מלא

המצרכים:

¾ כוס קינואה אדומה (אפשר גם רגילה)

¾ כוס אורז עגול מלא

1-2 בצלים קצוצים

1-2 גזר חתוך לג'וליאנים או פרוסות דקות

חופן או שניים של חמוציות - לא חובה

מעט רוטב סויה

אופן ההכנה:

מטגנים את הקינואה והאורז טיגון קל בשמן זית. מוסיפים כ-2.5 עד 3 כוסות מים, מביאים לרתיחה, מוסיפים קצת מלח ומבשלים כמו אורז על אש נמוכה.

בודקים לאחר כ-20-25 דקות ומוסיפים קצת סויה מאיכות טובה ומבשלים עד שמוכן.

במקביל מטגנים בצל וגזר ואם אתם אוהבים גם חמוציות ומערבבים פנימה כשהדגנים מוכנים.

אפשר להכין את המנה הזאת עם כל דגן אחר (בורגול, אורז אדום ועוד) וגם עם כל תוספת אחרת (אפונה למשל).

.

סלט סלק טרי

אני נורא אוהבת סלק, במיוחד טרי.

פרסו סלק לג'וליאנים במנדולינה או ביד והוסיפו לו מרכיב אחד או יותר על פי טעמכם – גזר בג'ולינאנים, בצל סגול פרוס דק, תרד, מנגו, גבינת עזים קשה מגוררת בקולפן.

מתבלים במלח, שמן זית ולימון.

.

ואם אתם לא יכולים בלי קינוח – הנה לינק למתכון לגלידת שוקולד רכה ב-5 דקות עבודה




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה