מי אמר עוגת דבש ולא קיבל?

אפשר לקנות עוגה בקונדיטוריה, אבל אפשר גם לקחת את המתכון ולהכין לבד בבית. קבלו מתכונים לעוגות דבש של מיטב הקונדיטוריות

10/09/2012
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS

פאי תפוח בדבש של קיורטוש

להכנת המתכון יש להצטייד ב-1 תבנית אלומיניום עגולה קוטר 20 גובה 2-3 ס"מ.

מצרכים לבצק פריך:

¼ כוס סוכר (½2 כפות)

100 גרם חמאה/מרגרינה

1 כוס קמח

1 ביצה קטנה

מצרכים למלית דבש:

2 כפות מים

1 כף גדושה דבש

2 כפות שמן

1 כף גדושה ריבת תות

2 כפות סוכר חום

1 כף סוכר לבן

1 ביצה קטנה

⅓ כוס קמח

1 כפית שטוחה סודה לשתייה

½ כפית קקאו

½ כפית קינמון

מצרכים לקישוט:

3-4 תפוחי עץ גרנד סמיט מקולפים ומגולענים

מעט חמאה/מרגרינה מומסת

מעט סוכר וקינמון

אופן הכנת בצק:

1. מערבבים יחד את הסוכר והחמאה עד לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצה ולבסוף את הקמח. מערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד.

2. שמים את הבצק במקרר לשעתיים.

3. לאחר שעתיים מרדדים את הבצק ועוטפים את תבנית האלומיניום מבפנים כולל את הדפנות.

4. מכניסים למקפיא ל-10 דקות.

5. בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.

6. מוציאים את הבצק מהמקפיא ועוטפים אותו בנייר כסף. על הנייר כסף מניחים קטניות יבשות (חומוס או שעועית) בכדי שהבצק לא יפול מהדפנות.

7. מכניסים לתנור שחומם לכ- 15 דקות אפיה (הבצק עובר רק חצי אפיה).

8. לאחר האפיה מוציאים את הקטניות ואת נייר הכסף.

אופן הכנת מלית הדבש:

1. מערבבים היטב את המים והדבש עד קבלת תערובת אחידה.

2. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה.

3. שופכים את התערובת על הבצק החצי אפוי ומשאירים מרווח של כ-1/2 ס"מ מגובה התבנית.

אופן הכנת הקישוט:

1. חותכים את התפוחים המקולפים והמגולענים לפלחים ומסדרים במניפה על מלית הדבש.

2. ממיסים מעט חמאה/מרגרינה ומערבבים עם מעט סוכר וקינמון.

3. מורחים את התערובת על התפוחים המסודרים.

4. אופים את הפאי בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות לכ- 35 דקות (עד לקבלת גוון זהוב ומעט צריבה של התפוחים).

.

עוגת דבש של בוטיק סנטרל

רכיבים (ל-2 תבניות אינגליש קייק):

100 גרם ריבת שזיפים- פובידל

200 גרם דבש

300 גרם סוכר

275 גרם שמן תירס

200 גרם מים

5 ביצים

400 גרם קמח

15 גרם סודה לשתייה (2 כפות)

5 גרם קקאו (כפית)

5 גרם קינמון (כפית)

אופן ההכנה:

1. מרתיחים בסיר את המים והשמן.

2. בקערת המיקסר מערבבים את ריבת השזיפים והדבש ערבוב קצר ומוסיפים לאט את המים והשמן, ממשיכים לערבב.

3. מוסיפים את כל החומרים היבשים.

4. יוצקים לשתי תבניות אינגליש קייק מאורכות (כ-650 גרם בכל תבנית).

מומלץ לפזר לקישוט לפני האפייה 50 גרם שקדים פרוסים / קוביות תפוח עץ / שטרויזל

5. אופים ב-180 מעלות, עד שהעוגה עוברת את מבחן הקיסם.

.

עוקץ הדבורה - עוגת בריוש דבש של יד מרדכי

דורון גולשינר, מומחה המאפים של שטראוס, משתף לכבוד ראש השנה במתכון מתוק של עוגת שמרים בריוש בציפוי קריספי של שקדים ודבש, כולל הפתעה מתוקה לבוקר שלמחרת ערב החג.

המצרכים לבצק הבריוש:

2 כוסות קמח לבן ( 250 גרם)

¼ קובייה של שמרים דחוסים מומסים בשליש כוס חלב קר

2 כפות גדושות סוכר

100 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר

2 חלמונים

קורט מלח, גרידה מחצי לימון ותמצית וניל טובה

אופן ההכנה:

1. לשים את כל המצרכים בקערת המיקסר (אפשר גם מיקסר ידני).

2. ללוש את הכל למשך כחמש דקות עד שיתקבל בצק חלק (הבצק די רך אבל בגלל שמכיל הרבה חמאה הוא אינו דביק).

3. לכסות את הקערה במקבת ולהשאיר את כל העסק לתפוח למשך כשעה.

בסיום ההתפחה הבצק יראה אוורירי עם בועות.

בינתיים נכין את ציפוי השקדים בדבש:

לשקול בסיר בינוני/קטן:

50 גרם סוכר (כ-3 כפות גדושות)

50 גרם דבש (כ-⅓ כוס)

50 גרם חמאה

30 גרם שמנת מתוקה (כרבע כוס)

להכין בצד שקית ( 100גרם) שקדים מולבנים פרוסים

אופן ההכנה:

1. לבשל על אש בינונית, תוך כדי בחישה, את כל החומרים חוץ מהשקדים, עד שירתחו למשך כ-2-3 דקות עד שנקבל סירופ סמיך.

2. להוסיף פנימה את השקדים, לערבב, ולהניח בצד שיתקרר קצת.

לאחר שהבצק תפח הגיע זמן הכנת העוגה:

1. לשמן בנדיבות תבנית עגולה בחמאה (השתמשתי בתבנית קפיצית קוטר 22 ס"מ – "שיבר" וקצת).

2. לחלק את הבצק לשניים – נשתמש בחצי השני בהמשך

3. חצי אחד של הבצק לשטח לגודל התבנית – זה יוצא עלה עגול בעובי של כאחד ס"מ.

4. לחורר במזלג מספר פעמים על מנת לאפשר תפיחה ישרה של העוגה.

5. לפזר מעליו את ציפוי השקדים שהספיק להתקרר. הציפוי יהיה כנראה טיפה צמיג, אז נבצע ממנו פיסות קטנות ונניח בצורה אחידה על פני העוגה.

6. כשתסיימו לעשות זאת, כסו את התבנית במגבת ותנו לעוגה לתפוח במקום חמים.

7. חממו את תנור האפייה לטמפרטורה של כ-180 מעלות יחד עם מאוורר הטורבו.

8. כשהעוגה תפחה, הכניסו למרכז התנור ואפו למשך כ-15 דקות. אבל, אנא תציצו לאחר 10 דקות על מנת לוודא שלא אפיתם בטמפרטורה גבוהה מדי, הציפוי נוטה להישרף מהר ובשלב זה הוא צריך להתחיל לקבל צבע זהבהב.

11. בסיום האפייה הוציאו את העוגה מהתנור כשהיא זהובה שחומה ומבריקה.

וזהו, סיימנו... אפשר ליהנות מהעוגה איך שהיא, אבל החרוצים שביניכם יכולים למלא אותה בקרם שמנת שנכין כפי שנרצה, לשדרוג קל וטעים.

אני הקצפתי שמנת מתוקה ופודינג וניל אינסטנט על פי הוראות יצרן אבקת הפודינג (מספיקה חצי שקית פודינג למילוי העוגה).

פרסתי את העוגה לרוחבה לשני חלקים, כשאת הקרם הנחתי על הצד התחתון, ואילו את העליון פרשתי מראש לשנים עשר משולשים, אותם הנחתי על גבי הקרם.

מה נעשה עם שארית הבצק?

אז ככה – ניתן להקפיא, ולהשתמש במועד אחר לאחר שהפשרנו. אני העדפתי להכין בריושים קטנים לארוחת הבוקר שלאחר ערב.

להכנת הבריוש חילקתי את הבצק הנותר לשמונה חלקים, יצרתי כדורים ושימנתי בחמאה 8 תבניות קטנות של קאפקייק.

גם להם הנחתי לתפוח כשהם מכוסים למשך כשעה.

את הבריוש נבריש היטב בביצה טרופה ונאפה באותה טמפרטורה למשך 10 דקות.

.

עוגת דבש ופרחי היביסקוס של מתוקה

באדיבות מירי ארזי – שף ובעלים של רשת הקונדיטוריות מתוקה

חומרים (ל-2 תבניות אינגליש קייק או תבנית בקוטר 26 ס"מ):

100 גרם חמאה מומסת פושרת
2 ביצים
¼1 כוסות סוכר
½ כוס דבש פרחים עדין- דובדבנים/ יסמין/ פרחי בר
½ כוס שמן קנולה
קורט מלח
2 כוסות קמח לבן מנופה
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
1 כף קינמון
1 כוס קפה שחור חם
½ כוס פרחי היביסקוס מסוכרים

לקישוט: 8 פרחי ורדים מיובשים

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר עם מטרפה יש לטרוף את הביצים, הדבש והסוכר כ 3 דקות.
2. להוסיף את השמן בזרם דק עד שכולו נבלע במסה. להוסיף את החמאה המומסת ולהמשיך לערבב 2 דקות נוספות.

3. להוסיף את כל החומרים היבשים (קמח, מלח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקינמון) ולערבב כדקה נוספת.
4. את הקפה השחור החם יש למזוג בהדרגה למסה עד שהתערובת אחידה לגמרי.
5. לקפל בעזרת לקקן את פרחי ההיביסקוס המסוכרים ולהעביר את המסה לתבניות העוגה.
6. לחמם תנור לחום של 175 מעלות ולאפות את העוגות כ 45- 60 דקות או עד שקיסם יוצא יבש מן העוגה.
7. לקשט בפרחי הוורדים.

ניתן לשמור כשבוע בטמפ' החדר.

.

עוגת דבש, סולת וקוקוס של מתוקה

באדיבות מירי ארזי – שף ובעלים של רשת הקונדיטוריות "מתוקה"

חומרים (ל-2 תבניות אינגליש קייק או תבנית בקוטר 26 ס"מ):

4 ביצים
½ כוס סוכר
¼ כוס שמן זית
¼ כוס שמן קנולה
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
¾ כוס קמח לבן מנופה
¼1 כוסות סולת
½ כוס קוקוס טחון
1 שקית אבקת אפייה

לסירופ: ½1 כוסות דבש זעתר + 1 כוס מים.

לקישוט: 50 גרם קוקוס צ'יפס מיובש

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר עם מטרפה יש להקציף את הביצים והסוכר כ-3 דקות.
2. להוסיף את השמנים בהדרגה ולערבב כדקה נוספת.
3. בקערה, יש לערבב את החומרים היבשים (קמח, אבקת אפייה, סולת וקוקוס) ולהוסיף למיקסר במקביל למיץ התפוזים עד שהבלילה חלקה ואחידה.
4. להעביר את המסה לתבניות האפייה.
5. לחמם תנור ל-175 מעלות ולאפות כחצי שעה או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
6. בסיר, יש לחמם את הדבש והמים לסירופ עד רתיחה.
7. כשהעוגה חמה יש לחורר מעט עם סכין ולשפוך את הסירופ בין 2 העוגות.
העוגה מאוד יבשה בלי הסירופ, זה יראה כמות גדולה אך התוצאה שווה בסוף.
8. לצנן היטב ולהגיש. ניתן לשמור בטמפ' החדר עד כ-5 ימים.

* דבש זעתר הוא חזק בטעמו אך נטול את המתקתקות החזקה ולכן אני מעדיפה אותו כאן, בעוגה שבה משתמשים בכמות נדיבה של "מי דבש".

.

עקבו אחרינו גם בסלונה אוכל בפייסבוק

סלונה אוכל בפייסבוק




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה