עוגיות שקדים ודבש

תכלה שנה וקללת המקרר המקולקל שלה, תחל שנה וברכת המיקסר החדש שלה. וגם מתכון לעוגיות חגיגיות לשנה החדשה

09/09/2012
מיכל יפה קבלו עדכונים ממיכל
  • RSS

חודש אוגוסט היה מאוד קשה בביתנו הקט מבחינה מטבחית. כאילו הם תיאמו זאת ביניהם, בדיוק באותו יום הכיור במטבח נסתם והמקרר הפסיק לקרר. דבר ראשון ניסינו לעשות מה שנהוג לעשות במקרים כאלה – התעלמנו. בעזרת הרבה שכנוע עצמי דחינו את ההשלמה עם רוע הגזירות במשפטים כמו "לא נורא, תוך כמה שעות המים בכיור יירדו" או "אז מה אם הגלידה בפריזר רכה. בדרך כלל היא תמיד קשה מדי", אבל אחרי כמה ימים זה כבר היה בלתי אפשרי – המים לא ירדו והמקרר הפסיק לעבוד בכלל.

אין ברירה, צריך לתקן. עקרונית אני נגד להזמין אינסטלטור כשיש סתימות, כי אני יודעת איך לפתוח סתימה בכיור בעצמי, אבל המצב היה כל כך חמור, שלא רק שהוזמן אינסטלטור, הוא גם נאלץ להשתמש בפותחן סתימות חשמלי. וכך נפרדנו מכך וכך מאות שקלים.

עם המקרר הסיפור היה אפילו יותר טרגי. הוזמן טכנאי שהחליף את הבקר האלקטרוני. המקרר חזר לעבוד ושמחנו מאוד, אלא ששבועיים אחר כך הוא שוב הפסיק לעבוד. שוב קראנו לטכנאי שהפעם אבחן שכל הגז ברח מהמקרר. הוא מילא גז שהספיק בדיוק ליומיים, ושוב נותרנו עם מקרר שיכול היה להיות לו יופי של שימוש כארון, אבל לא כמשהו שאמור לאחסן בתוכו מוצרים שדורשים קירור. מה יכולנו לעשות? קנינו מקרר חדש.

ואז הדברים התחילו להסתדר. קודם כל, המקרר החדש הצליח להכנס למעלית בדיוק של מילימטר, וכך נמנעה מאיתנו צרה גדולה שעוד כמה מאות שקלים בצדה. דבר שני קיבלתי להתנסות את המיקסר החדש של בוש, וזה לא עלה לי שקל. נכון שאצטרך להחזיר אותו בקרוב ואני מתאבלת על העניין כבר מעכשיו, אבל לפחות אני מנצלת את הימים האלה כדי להשתמש בו כמה שיותר.

אלכסון הוא ששון

הדבר הראשון שבדקתי אחרי שהרכבתי את המיקסר זה אם המקצפים שלו מגיעים לקרקעית הקערה, כי זה הדבר שהכי הטריד אותי במיקסר הישן שלי. לצורך הניסוי הכנתי את הלחם בסגנון איטלקי עם עגבניות מיובשות, גבינות ועשבי תיבול של תמר געש (במתכון המקורי, אגב, בכלל לא צריך מיקסר, ויש סדר פעולות מסוים. בניסוי שלי שמתי את כל החומרים ביחד וערבלתי). יצא מעולה פלוס. הפלוס הוא שהתגלה שלא רק שהמקצפים ואביזר הלישה מגיעים לקרקעית, הם גם מסתובבים באלכסון, מה שאומר שבחיים לא יהיה מצב שישארו לכם חומרים לא מעורבבים בדפנות.

בהמשך הקצפתי גם שמנת מתוקה, שיצאה תפוחה, קשוחה ויפה ועוד מיני נסיונות. באגף החסרונות אפשר לציין את העובדה שהמיקסר הזה לא סגול (או כתום, או אדום או כל יתר הצבעים החזקים שמאוד אופנתיים במיקסרים בשנים האחרונות), וגם שהקערה שלו קצת קטנה – 3.9 ליטר. כלומר, לי זה לגמרי מספיק, אבל מי שנוהג לאפות הרבה לחמים או עוגות לגדודים, עלול למצוא את המיקסר הזה קצת קטן מדי. אגב, למרות קומפקטיותו היחסית, ההספק שלו הוא 900 וואט, כלומר בליגה של הגדולים. אגב 2, לבוש דווקא יש מיקסרים צבעוניים וכאלה עם קערה יותר גדולה, רק שאלה לא הגיעו אליי.

והנה אנחנו מגיעים לעוגיות השקדים

אבל השוס הכי גדול מבחינתי במיקסר הזה הוא העובדה שאפשר להרכיב לו ראש של מעבד מזון (בתשלום נפרד, חוששתני), עם סכיני קיצוץ, פריסה וגירור, מה שמייתר את הצורך בהחזקת מעבד מזון כל עוד אתם לא זקוקים לסכין המערבל שלו. בניגוד לנטייה של רוב מכשירי ה"גם וגם" לזייף באחד ה"גמים", כאן הקיצוץ עובד פיקס כמו במעבד מזון רגיל. ובמיוחד אהבתי את סכין הגירור, שמאפשרת לרסק, שלא לומר לטחון, דברים קשים כמו אגוזים, פרמז'ן או במקרה שלי – שקדים.

זוכרים את עוגיות הפקאן של גיל חובב? הן אכן מטריפות כמו שמבטיח המתכון, אלא שפקאנים הם עסק יקר, ולא רק למי שהרגע הוציא כמה אלפי שקלים על פתיחת סתימות ותיקון וקניית מקררים. שקדים, לעומת זאת, עולים בערך חצי, ולכן החלפתי את הפקאנים במתכון בשקדים (שאותם טחנתי קודם בראש מעבד המזון עם סכין הגירור היישר לתוך הקערה שבה הוכן בצק העוגיות, וכך גם חסכתי בסעיף שטיפת הכלים). יצא מטריף באותה מידה.

בשלב השני, לאור ראש השנה המתקרב, החלפתי את הסוכר במתכון המקורי בדבש (קצת יותר, כי במתכון ההוא היה ממש מעט סוכר, ואם כבר מוסיפים דבש, כדאי שירגישו אותו), ובמקום הלימון הוספתי קינמון. בשלב האחרון גם הכנסתי לכל כדור-עוגייה כדורון קטן יותר של מרציפן גולמי משובח (משובח=לפחות 50 אחוז שקדים. כלומר לא כזה שקונים בסופר, אלא בחנויות טבע וחנויות לצרכי אפייה), אבל אפשר לוותר על השלב הזה. ולהלן המתכון:

עוגיות שקדים ודבש חגיגיות

המצרכים (לכ-40 עוגיות):

100 גרם חמאה (יש טבעונים באולם? החליפו את החמאה בשמן, רצוי שמן קוקוס)
250 גר’ שקדים טבעיים טחונים
1 כוס קמח לא תופח
½ כף תמצית וניל
⅓ כוס דבש (טבעונים, הישארו עם הסוכר)
1 כפית קינמון

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל החומרים במיקסר עד שמתקבל בצק אחיד ומשחתי.
2. יוצרים כדורים קטנים מהבצק (בגודל זיתים גדולים מאוד) ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
3. אופים בחום של 180 מעלות כ-15 דקות עד שהעוגיות מתחילות להשחים. מוציאים, מצננים ורק אז מעבירים לקופסאות חתומות.

* אופציה למתקדמים: בתוך כל עוגייה טומנים כדורון של מרציפן גולמי.

בתיאבון ושנה טובה ומתוקה!

.

עקבו אחרינו גם בסלונה אוכל בפייסבוק

סלונה אוכל בפייסבוק




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה