מרק שקדים קר וחגיגי

לא מרק עם שקדים. מרק שקדים. קר. מרענן. וטעים. עוד מתכון מוצלח של גיל חובב

23/08/2012
בישולים קבלו עדכונים מבישולים
  • RSS

אפשר להכין את המרק הזה חלבי ואפשר להשתמש במים במקום חלב – המרק נשאר עשיר בזכות השקדים. חצאי הענבים שבתחתיתו מהווים הפתעה יפה ומשמחת.

המצרכים:

½ קילו שקדים מולבנים
3 שיני שום מעוכות
1 כוס ענבים ללא חרצנים, חצויים לאורך
מלח ופלפל
מים, מרק עוף או חלב
מעט שמן שומשום או זית לקישוט

אופן ההכנה:

1. משרים את השקדים המולבנים במים רותחים למשך עשרים דקות. מסננים.
2. מרסקים את השקדים עם השום ונוזלים _מים, חלב או מרק עוף) במעבד מזון עם להב פלדה עד שמתקבל מרק חלק ודי סמיך. כמות הנוזלים שמוסיפים תלויה בסוג השקדים ובמידת הסמיכות שרוצים.
3. מתבלים במלח ופלפל ושומרים במקרר.
4. מגישים קר מאוד (אפשר אפילו עם 2-3 קוביות קרח בצלחת). בתחתית כל צלחת אישית מניחים כתריסר חצאי ענבים. מקשטים בכמה טיפות שמן.

.

לאתר בישולים




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה