הדיאטה של קייט מידלטון

מה משותף לקייט מידלטון, ג'ניפר לופז וג'יזל? כולן ניסו, ובהצלחה, את דיאטת ד"ר דוקאן הצרפתי. הספר שנמכר במיליוני עותקים ברחבי העולם תורגם לאחרונה לעברית. יש גם מתכונים

12/08/2012
אסנת עופר קבלו עדכונים מאסנת
  • RSS

הדיאטה הזו היא חלומו הרטוב של כל קרניבור: מרבים לאכול בה בשר, עופות, דגים, פירות ים. וגם ביצים ומוצרי חלב. בסדר, גם ירקות. ממציא הדיאטה, ד"ר פייר דוקאן, הוא רופא ותזונאי צרפתי. טוב, אולי המילה "המציא" קצת מופרזת: דיאטת ד"ר דוקאן היא למעשה עוד וריאציה על הדיאטה דלת הפחמימות שבאה לעולם כמה עשרות שנים לפני כן, על ידי ד"ר רוברט אטקינס האמריקאי.

בשנים האחרונות הצרפתי שולט, והדיאטה שלו חוצה עמים ותרבויות, ובמיוחד, מפתה את הסלבריטאיות.  מגזינים ברחבי העולם מדווחים על ג'ניפר לופז ועל ג'יזל, שניסו את דיאטת דוקאן, ואילו עיתוני בריטניה חגגו על הדיאטה בזכות קייט מידלטון, שעשתה אותה ביחד עם אמה, קרול מידלטון, כחלק מההכנות לחתונה המלכותית. בכלל, הנסיכה האנגליה סידרה לרופא הצרפתי יחסי ציבור בכלל לא רעים: חיפוש צירוף המילים "הדיאטה של קייט מידלטון" בגוגל מעלה תוצאה שגבוהה פי 5 מאשר תוצאת צירוף המילים "דיאטת דוקאן".

הגזרה המושלמת של קייט מידלטון: תוצאה של דיאטת ד"ר דוקאן או גנטיקה מצוינת? צילום: GettyImages

מי פה האויב: השומנים או הפחמימות?

עולם התזונה נחלק לשניים בכל הנוגע לדיאטות דלות הפחמימות: יש הטוענים כי הן  פתח לצרות איומות כמו מחלות לב, סוכרת ויתר לחץ דם, בגלל תכולת השומן הרווי הגבוה שהן  מכילות (במיוחד זו של ד"ר אטקינס). אבל יש שסבורים כי פחמימות הן מקור הרוע, וכי בעזרת דיאטות דלות בהן אפשר יהיה למגר מהעולם את אותן המחלות, כלומר סוכרת, השמנה ומחלות לב וכלי דם שמושפעות ממנה. דיאטת ד"ר דוקאן נבדלת מזו של עמיתו ד"ר אטקינס בכך שד"ר דוקאן סבור שהאויב מספר 1 הם השומנים, ואילו הפחמימות מוגלות לסעיף מספר 2.  חלבונים, לעומת זאת, סבור ד"ר דוקאן, הם מזון על, יש בהם מעט קלוריות, מחד, ומאידך – הם קשים לעיכול לכן גורמים לשריפה מואצת של קלוריות בתהליך העיכול. עוד טוען ד"ר דוקאן כי אכילת חלבונים מפחיתה את התיאבון, מונעת אגירת מים ובצקת ומחזקת את מערכת החיסון. וכן שאכילת חלבונים עוזרת להפחית משקל מבלי לאבד ממסת השריר.

הספר "דיאטת ד"ר דוקאן" (הוצאת "מטר") שתורגם לאחרונה לעברית מציע הסברים אודות תכנית ההרזיה, מפרט את קבוצות המזון המותרות ומספק שפע של מתכונים.

לדיאטת דוקאן 4 שלבים:

  1. שלב ההתקפה: זה שלב בו אוכלים חלבונים טהורים כמו חלבון ביצה, או סוגים שונים של בשר, עוף, דגים ומוצרי חלב שההרכב שלהם הוא הקרוב ביותר לחלבון טהור.
  2. שלב השיוט: בו אוכלים לסירוגין מזונות חלבוניים וירקות טריים ומבושלים שאינם עמילניים.
  3. שלב הביסוס: שלב בו ניתן להוסיף לתפריט מזונות שמכילים פחמימות, כמו לחם ופירות.
  4. שלב ההתייצבות הקבועה: שנועד לשמור על הישגי הירידה במשקל, ומחייב אכילת דיאטת חלבונים טהורים במשך יום אחד בשבוע, מדי יום חמישי.

מתכונים לדוגמה מתוך הספר "דיאטת ד"ר דוקאן"

מתכון לשלב ההתקפה: בקר בנוסח ויאטנמי

המצרכים הדרושים:

300 גרם סטייק סינטה

1 כף ג'ינג'ר קלוף טרי, קצוץ

2 כפות רוטב סויה

1 כף רוטב צדפות (להשיג בחנויות המתמחות במוצרי מזון ממזרח אסיה)

פלפל שחור

1/8 כפית שמן צמחי

4 שיני שום, כתושות

מספר עלי כוסברה

אופן ההכנה:

1. חתכו את הבשר לקוביות של 1.5 סנטימטר.

2. בקערה קטנה, ערבבו את רוטב הסויה, רוטב הצדפות, הג'ינג'ר והפלפל. הניחו את הבשר בכלי ושפכו מעל את תערובת הרוטב.

3. כסו את הבשר והשרו אותו במקרר ל-30 דקות לפחות.

4. כדי לבשל, חממו מחבת יצוקה על להבה בינונית, שימו שמן צמחי והוסיפו את השום הכתוש.

5. הוציאו את הבשר מהמרינדה וסננו אותו. השליכו את המרינדה.

6. ברגע שהשום מתחיל להשחים, אחרי כ-3 דקות, הוסיפו את הבשר ובשלו על אש גבוהה מאוד, תוך ערבוב מהיר במשך 10-15 שניות. יש להגיש את הבשר נא, לכן אל תבשלו אותו יתר על המידה.

7. קשטו בעלי כוסברה.

הערה לשומרי כשרות: ניתן להמיר את רוטב הצדפות בכף רוטב סויה סמיך (Black Soy Sauce)

מתכון לשלב השיוט: פריקסה פטריות

המצרכים הדרושים:

1 כוס בצלים קצוצים

1/2 כוס ציר מרק עוף דל נתרן

4 כוסות פטריות, חתוכות, כל סוג, נקיות וללא הגזע

1 שן שום, פרוסה

1/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. במחבת טיגון טפלון על גבי להבה בינונית, בשלו את הבצלים הקצוצים בתוך הציר עד קבלת צבע קרמל.

2. הוסיפו את הפיטריות למחבת ובשלו לאט על להבה נמוכה, ללא כיסוי, למשך 10 דקות.

3. הוסיפו שום, פטרוזיליה, מלח ופלפל.

הגישו חם עם בשר או עופות.

מתכון לשלב הביסוס: עוגת גבינה קלילה

המצרכים הדרושים:

10 כפות יוגורט טבעי 0% שומן

4 כפות עמילן תירס

4 חלמונים

4 כפות מיץ לימון

2 כפות ממתיק ללא קלוריות, מתאים לאפייה, כגון סוכרלוז

10 חלבוני ביצה

אופן ההכנה:

1. בקערה, ערבבו את היוגורט, עמילן התירס, החלמונים, מיץ הלימון והממתיק על לקבלת מרקם חלק.

2. הקציפו את חלבוני הביצה עד לקבלת קצף יציב, וקפלו אותו בעדינות לתערובת היוגורט.

3. שפכו את התערובת לתבנית 22 סנטימטר המתאימה למיקרוגל.

4. הפעילו את המיקרוגל למשך 12 דקות בעוצמה בינונית.

5. קררו בטמפרטורת החדר, לאחר מכן קררו במקרר במשך 4 שעות לפחות. הניחו לעוגה לעמוד בטמפרטורת החדר 15 דקות לפני ההגשה.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה