הבלוג של פנינה של תבלין

181071

פנינה של תבלין – מקום בו טעם וריח נפגשים הכל החל לפני קצת יותר מ- 46 שנה – ביום בו נולדתי, להורי, ראובן ונעמי, בבית שבו המטבח אפוף בריחות תבלינים חזקים. הורי שניהם ילידי בומביי – הודו, הנחילו לאחותי ולי את הריחות, הטעמים... +עוד

פנינה של תבלין – מקום בו טעם וריח נפגשים הכל החל לפני קצת יותר מ- 46 שנה – ביום בו נולדתי, להורי, ראובן ונעמי, בבית שבו המטבח אפוף בריחות תבלינים חזקים. הורי שניהם ילידי בומביי – הודו, הנחילו לאחותי ולי את הריחות, הטעמים והמוזיקה מגיל ינקות. כילדה התביישתי בעובדה שהריחות והטעמים בביתי שונים מאשר בשאר הבתים. ביתי היה הבית היחיד בו לא הגישו שניצלים לארוחת צהריים, במקום שניצל אכלנו אורז ודאל, תבשילי ירקות שונים, קטניות והמון דגים. בסופ"ש וחגים הצטרפו לשולחן הבשר (בד"כ כבש), ומטוגנים שונים (סמוסה, בטטה וודה, באג'ה ועוד) – כמובן שהאוכל תמיד היה מאד מטובל, חריף והכי חשוב טעים ומזין. זאת הבנתי עם התבגרותי. בגיל ההתבגרות החלו להגיע החברים ולהתעניין באוכל של אמי, ועד היום מתגעגעים למטבח שלה. הגעגועים העזים לטעם הבית החלו כמובן כשעזבתי את הבית. מצד שני ידעתי שאי אפשר כל יום לבקר את אמא רק כדי לאכול, אז הפשלתי שרוולים ונכנסתי למטבח. בהתחלה כמובן ששרפתי או לא בשלתי מספיק או תיבלתי יותר מידי/פחות מידי. ולאט לאט התגלה בפני עולם חדש. עולם שבו ניתן ליצור המון מכלום ובנוסף לכך להסב אושר לכל מי שמזמינים. למדתי למתן את הטעמים העזים ולהתאים את עצמי לחך הישראלי. ובעצם... אין הנחתום מעיד על עיסתו... אשמח תמיד לתת לכם טעימה ותעידו בעצמכם.

עדכונים:

פוסטים: 2

עוקבים: 0

החל ממאי 2018

Yael_%26_Pnina_Indian_Meal_10.05.18_by_Anat_Peiser-0129
ראיתם את הסרט “חתונה יוונית שלי”? גיבורת הסרט ממוצא יווני, מתביישת בכריכים עם המוסקה שהיא מקבלת לבית הספר, מקנאה בילדים האחרים שמגיעים עם כריכים עם פסטרמה… את החתונה הגדולה שעורכים לה עם הכבש בחצר, המוזיקה הרועשת, המשפחה הגדולה שעוטפת, מנשקת, צובטת, חוקרת, ומשפחה האמריקאית מצד החתן שלא מבינה לאן הגיעה, אך זורמת עם מה שיש?

כך אני עוד משחר ינקותי…
Yael_%26_Pnina_Indian_Meal_10.05.18_by_Anat_Peiser-0010
שמי פנינה קליין, בתם של ראובן ונעמי אברהמי. שניהם נולדו במומביי שבהודו. שניהם גדלו להורים הודיים, וכך נהג הבית: סבתא שלובשת סארי, מדברת מהרטי, מבשלת רק אוכל הודי, אין כריכים עם שוקולד שחר, במקום כריכים עם כל מיני מאכלי ירקות הודיים שונים שכל בית הספר הריח מימני.

שניצלים? בכלל לא היו בתפריט… מה כן? אורז, דאל, בהג’י ירקות, סמוסות, דגים (והמון), בחגים ובשבת תבשילי כבש בקארי – פשוט חגיגה שלמה.

כל יום אוכל טרי, בערב יושבים המשפחה כולה סביב השולחן ונהנים והמטעמים, ובלילה? ממשיכה החגיגה- אבא יושב עד השעות הקטנות של הלילה ונהנה משירי סרטים הודיים.

כילדה שנאתי זאת, חלמתי להיות ככל הילדים האחרים, עם כריכים שלא מריחים מתבלינים, עם סבתא שדוברת עברית ושניצלים ביום שישי.

כשהכרתי את בן זוגי – אורי ותכננו חתונה, התחילה החגיגה- חינה הודית (מהנדי) מסורתית, הכוללת בגדים מסורתיים, אוכל, הרבה משפחה שעוטפת,מנשקת, צובטת, חוקרת… ריקודים הודיים מקפיצים ורועשים, ומשפחה אשכנזית מצד החתן שלא מבינה לאן הגיעה, אך זורמת עם מה שיש.
Yael_%26_Pnina_Indian_Meal_10.05.18_by_Anat_Peiser-0268
לאחר שעזבתי את הבית החלו געגועי העזים לטעם, לרעש, לריח של הבית ההודי שלי, אז מה עושים? מתקשרים לסבתא, ומתחילים ללמוד לבשל.

פאני פורי

פאני פורי


מסתבר שהאוכל ההודי לא כל כך קשה להכנה, כל מה שצריך זה סבלנות והמון אהבה (התבלין החשוב ביותר במטבח). והרי זה פלא… מידי פתאום יצאו מטעמים, וכל מי שנכנס וטעם התפעל, וכולם המליצו לאחרים גם לטעום… ומכאן נולדו להן סדנאות בישול אוכל הודי מקסימות, המזמינות כל אחד ואחת לחוש איתי את ילדותי עם המון סיפורים, מוזיקה הודית, ריחות קסומים וטעמים נפלאים.
Yael_%26_Pnina_Indian_Meal_10.05.18_by_Anat_Peiser-0196
אז שמי הוא פנינה, גדלתי בבית הודי, ילדיי (למרות שהם מעורבים) גדלים בבית הודי ונהנים מזה, ואני גאה בהיותי מי שאני.

ולכבוד שבועות… גלידה הודית קלה להכנה וטעימה – קולפי
מצרכים:
2 שמנת מתוקה
2 שמנת חמוצה
פחית חלב מרוכז
מעט הל
חצי כוס פיסטוקים קצוצים

אופן ההכנה:
מקציפים יחד את כל השמנות והחלב המרוכז.
מקפלים פנימה את הפיסטוקים וההל.
מעבירים ל 2 תבניות מאורכות, ומקפיאים למשך הלילה.
מפשירים 5 דקות לפני ההגשה.
IMG-20180517-WA0023

עוד מהבלוג של פנינה של תבלין

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה